Tekst objavljen: 25.06.2018 15:52        


Kako saznaje sajt B92, još dve grupe putnika koji su svoje letovanje uplatili preko agencije S.A.B neće otići na put.

B92 saznaje: Još 2 grupe bez letovanja, kraj za S.A.B.?

Reč je o grupama koje su put svojih letnjih destinacija trebalo da krenu danas i za tri dana, u četvrtak, 28. juna.

Podsetimo, u petak, 22. juna, grupa od 450 putnika koji su svoje aranžmane uplatili preko agencije S.A.B nije otputovalo jer im je put otkazan tri sata pre polaska.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt za B92 kaže da će protiv agencije S.A.B biti pokrenut postupak za oduzimanje licence.

Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je za sajt B92 da će svi putnici agencije S.A.B. koji su trenutno na letovanju u Grčkoj biti vraćeni u zemlju.


“Pregledamo dokumentaciju, poslovnica agencije je zatvorena u petak, mi sada proveravamo dokumentaciju i mogu da kažem da će biti pokrenut postupak za oduzimanje licence”, kazala je Božić Trefalt.

Prema njenim rečima, mnogo putnika agencije S.A.B im se obraća za pomoć i savet, kako oni koji su direktno platili aranžmane preko agencije, tako i oni koji su preko agencije S.A.B kao subagenta platili letovanja čiji su organizatori putovanja druge agencije.

Kaže da je u toj situaciju u kojoj je S.A.B subagent situacija potpuno jasna i organizator putovanja je dužan da ih odvede na željene destinacije ili da ih obešteti.

U drugim, većinskim slučajevima, gde je S.A.B organizator putovanja putnici takođe imaju pravo na naknadu štete jer je ta agencija članica JUTA i putnici će biti obeštećeni iz osiguranja, navodi ona.

Zbog toga se svi oštećeni putnici moraju javiti JUTA ili DDOR-u, navela je ona.

Božić Trefalt je kazala da će više informacija o tom slučaju biti saopšteno u toku dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
agencije S.A.B otkazani aranžmani letovanje letovanje grčka YUTA

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana