Tekst objavljen: 12.03.2019 8:34        


Nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da je najveći izvoznik automobila u SAD po vrednosti već petu godinu zaredom.

Automobilski div petu godinu najveći izvoznik u SAD

Sa izvozom od preko 8,4 milijarde dolara u 2018. godini.Kompanija je saopštila da je izvezla 234.689 svojih sportskih vozila i kupea serije X iz svoje fabrike Spartanburg u Južnoj Karolini tokom 2018. godine.

"Uprkos neprestanoj neizvesnosti u vezi sa trgovinom i taksama, fabrika Spartanburg i dalje pozitivno doprinosi trgovinskom bilansu SAD", rekao je Knut Flor, predsednik i izvršni direktor kompanije BMW.

Izveštaj o izvozu dolazi u vreme kada je američki predsednik Donald Tramp zapretio da će nametnuti takse na uvoz automobila u auto-delova do 25 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Proizvođači automobila, međutim, upozoravaju da bi se takvom taksom na uvezene automobile i delove dodavale hiljade dolara za troškove vozila i potencijalno uništila američka ekonomija, jer su auto-kompanije smanjile broj radnih mesta kako bi zadržale profit.

"Izuzetno partnerstvo između BMW-a i Južne Karoline i dalje napreduje, a to se vidi i iz činjenice da naša država ostaje lider u izvozu završenih putničkih vozila", rekao je Bobi Hit, ministar trgovine Južne Karoline.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobili BMW SAD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana