Tekst objavljen: 19.11.2019 12:10        


Holandija planira da smanji najveću dozvoljenu brzinu na autoputevima sa 130 na 100 kilometara na sat u naporu da smanji emisije gasova staklene bašte, prenosi Fajnenšl tajms

Automobili u Holandiji zbog zagađenja usporavaju do 100 na sat

Tom merom će Holandija zvanično postati država sa najmanjom dozvoljenom brzinom u Evropskoj uniji.

Premijer države Mark Rute je kazao da će vlada Holandije preuzeti nepopularnu meru i da će takođe smanjiti emisije azotnih gasova koje proizvodi stočna industrija kako bi postigla ekološke ciljeve. U suprotnom, Rute navodi, mnogi Holanđani bi ostali bez posla "pre Božića".

Automobili će moći da voze uz trenutno ograničenje brzine između 7 časova uveče i 6 časova ujutro.

Sudovi u Holandiji su zabranili izgradnju 18.000 infrastrukturnih projekata i oko 75.000 domova najavljenih za sledeću godinu, obzirom da država do sada nije bila u stanju da smanji zagađenje ispod svog godišnjeg cilja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Koalicija koju predvodi Rute je 2012. godine uspela da izdejstvuje povećanje maksimalne brzine na 130 kilometara na sat, a partija koju predvodi tradicionalno podržavaju vozači.

Slične mere usmerene na gasove koje proizvodi stočarska proizvodnja je prethodno bila okidač za masovne proteste poljoprivrednika, kojima je propisano da svoja goveda moraju da prehranjuju silažom sa manje proeina.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ograničenje brzine 100 km na sat mark rute holandija zagađenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana