Tekst objavljen: 27.08.2017 16:07        


Najpovoljniji je trenutno BMW iz 1997. godine koji se prodaje za samo 354 evra.

Auto za 350 evra: Banke prodaju zaplenjena kola

Banke svakodnevno nude na prodaju polovne automobile koji su jeftiniji i do 1.500 evra u odnosu na iste modele na auto-pijacama, a najjeftiniji model moguće je kupiti i za 354 evra.

Na sajtu Doboš se prodaju razne nepokretnosti i pokretnosti zaplenjene zbog neplaćanja rata za kredit ili lizing, ali najveće interesovanje vlada upravo za dobro očuvanim automobilima. Najpovoljniji je trenutno BMW iz 1997. godine koji se prodaje za samo 354 evra.

Može se naći i folksvagen golf koji se prodaje po ceni od 455 evra, pežo 1999. godine za 483 evra i mercedes iz 1987. godine od 856 evra. Automobile je moguće kupiti direktnom pogodbom sa vlasnikom ili na aukciji gde su prodavci banke, lizing-kuće, izvršitelji i stečajni upravnici.

Cena na licitacijii znosi 30 do 60 odsto procenjene vrednosti, a svi zainteresovani su dužni da pre licitacije uplate 10 odsto iznosa kao garanciju da su ozbiljni kupci.

Kako su objasnili u jednoj banci za "Srpski telegraf", kada klijent vrati lizing-kompaniji vozilo, cena se određuje na osnovu procene vrednosti i ostatka duga.

Neki od njih su stari svega nekoliko meseci, ali ima i onih koji su stari više godina.

- Oni mogu da se otplate u celosti ili da se novi kupac obaveže novim lizing-ugovorom.

Za vozila niže i srednje klase uglavnom se zanimaju fizička lica i preduzetnici, dok su kupci za automobile više i luksuzne kategorije uglavnom kompanije i njihovi vlasnici - kažu u banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke BMW vozilo auto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana