Tekst objavljen: 10.08.2024 9:00        


Vladajuća koalicija Austrije je pristala ́da ukine snabdevanje ruskim gasom do 2027. godine i to uključila u novu bezbednosnu strategiju zemlje, piše list Kurier, prenosi Nacionalni energetski komitet Srbije

Austrija bez ruskog gasa do 2027. godine


Pitanje je trenutno u fazi finalizacije, napominju u dnevniku, prenosi Moskovtajms.

Jedan od razloga zašto je Austrija odlučila da se odrekne ruskog gasa je taj što se novac koji Moskva dobija od prodaje goriva koristi za finansiranje sukoba u Ukrajini.

Austrijska vlada takođe smatra da zavisnost od ruskog gasa ugrožava austrijsku ekonomiju.


Prema poslednjim procenama, prirodni gas iz Rusije čini 80-90 odsto ukupne količine gasa u austrijskim gasovodima. Beč je prošle godine platio četiri milijarde evra Gaspromu, ističe se u publikaciji.

Ministarka energetike Austrije Leonore Gevesler je u februaru najavila da namerava da razmotri mogućnost izlaska iz dugoročnih ugovora između austrijske naftne i gasne kompanije OMV i ́Gasproma, koji važe do 2040. godine. Kasnije je OMV napomenuo da će, ako bude potrebno kompanija biti u mogućnosti da snabdeva austrijske potrošače 100 odsto gasom iz neruskih izvora, ali da bi se odbilo gorivo iz Rusije, bilo bi neophodno stvoriti odgovarajuci pravni osnov.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Austrija ruski gas 2027 rat u ukrajini

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game spaceman online game rtp tinggi game gampang cuan fitur terbaru pg soft raja game online cara pasang parlay sbobet situs toto muraibet sugar rush x1000 taktik cuan gatotkaca winrate mahjong ways trik pola maxwin mahjong teknik mengasah skill pancing scatter mahjong betsatu koi gate emas habanero game para dewa olympus jarang rungkat di situs terbaik 1131gg game tembak ikan situs game gacor bersejarah rtp live pg soft berburu petir maxwin zeus