Tekst objavljen: 19.01.2016 9:55        


Odlaganje pregovora sa međunarodnim kreditorima o evaluaciji grčkog programa reformi i o otpisu duga bi na kraju moglo dovesti do propasti novog paketa pomoći, upozorio je danas grčki ministar finansija Euklid Cakalotos. "Ako procena ne bude završena u razumnom vremenskom periodu, ovaj program ne može da funkcioniše", rekao je Cakalotos na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Frans pres.

Atina ukazuje na rizike odlaganja pregovora

"Potrebno nam je nekoliko nedelja do evaluacije. U svačijem je interesu da pronađemo rešenje i da nemamo grčku krizu", poručio ja Cakalotos.

Predstavnici kreditora - Evropske komisije, Evropske centralne banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Evropskog stabilizacionog mehnizama (ESM) - bi krajem ovog meseca trebalo da doputuju u Atinu kako bi ocenili napredak Grčke u sprovođenju reformi i poštovanju programa.

Predsednik evrogrupe Jerun Dajselblum izjavio je ranije ovog meseca da će za ovaj proces verovatno trebati "meseci, a ne nedelje".

Zvanična Atina se, međutim, nada da će kraj procesa evaluacije doneti početak pregovora o tome kako da se ogromni javni dug Grčke učini održivijim, navodi Frans pres.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomija grčke Grčka međunarodni kreditori pomoć grčkoj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana