Zvanični kurs Evra za dan 28.09.20. :: 117.5920 rsd
Tekst objavljen: 26.06.2019 12:50        


Agencija za privredne registre (APR) upozorila je građane da koverte sa uplatnicom za "upis promene u Privredni Registar.rs" ne potiču od Agencije

APR upozorio da nije slao nikakve koverte sa uplatnicama

Kako se navodi u saopštenju, u pitanju je komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom, niti sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.

U saopštenju se navodi da se danas APR-u obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa uplatnicama na kojima su štampani iznosi od 2.000, 3.000, 6.000 i više hiljada dinara, čija je svrha "upis promena u Privredni registar", uz koje su priloženi opšti uslovi na osnovu kojih se može uvideti da je reč o informativnoj ili reklamnoj usluzi, odnosno upisu u svojevrsni imenik koji ima komercijalnu prirodu.

Takođe, pojedine kompanije obavestile su APR da su im navedenu uslugu telefonom ponudila lica koja su se predstavila kao zaposleni u Agenciji.

Zbog toga iz APR naglašavaju da Agencija ne nudi telefonom nikakve usluge, već sa korisnicima komunicira isključivo na osnovu registracionih prijava koje primi na način propisan zakonom.

S obzirom na to da je reč o vrsti obmanjivanja javnosti koje može dovesti do nastanka brojnih štetnih posledica, iz APR ističu da će o svemu obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
privredniregistar.rs apr agencija za privredne registre koverte nagradna igra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana