Tekst objavljen: 14.03.2019 11:03        


Poslednja nezavisna analiza prehrambenih proizvoda Nacionalne organizacije potrošača Srbije rađena je pre pet godina, a glavni razlog što takvih istraživanja nema jeste nedostatak novca, kao i stalni sukobi među organizacijama oko toga ko bi mogao da bude licenciran i reprezentativan, piše Politika.

Analiza proizvoda u Srbiji rađena pre pet godina

"Prvi put posle mnogo godina dobili smo mogućnost da uradimo kontrole, ali ne samostalno, nego u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i jednom akreditovanom laboratorijom.

Kontrolisaćemo određene mesne i konditorske proizvode za koje imamo određene sumnje da bi bilo dobro da se testira kvalitet", kaže Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Na pitanje zašto ne postoji način da i u Srbiji ovakve nezavisne analize rade potrošačke organizacije samostalno, Papović kaže da kod nas sistem još nije dovoljno zreo i da se posle svake analize postavlja pitanje ko je platio:
"U senci takvih nagađanja građani sumnjaju u rezultate i stalno ulazimo u začarani krug, a jedan od osnovnih poslova potrošačkih organizacija ne možemo da radimo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U Srbiji se mnogo njih predstavljaju kao zaštitnici potrošača, a zapravo to nisu. Javna je tajna da neki od njih rade u interesu privatnih kompanija ili pokušavaju da iznude novac pritiscima na proizvođače", kaže Papović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija potrošači kontrola

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana