Tekst objavljen: 09.05.2021 12:00        


Američka banka JPMorgan Chase obavestila je svoje zaposlene u SAD da očekuju da se vrate na posao u prostorije banke, bar delimično, najkasnije do jula

Američke firme polako vraćaju zaposlene u kancelarije

"Pošto su Sjedinjene Američke Države premašile cilj od više od 200 miliona vakcina protiv COVID-19 i sve više gradova i država ukida restrikcije, otvorićemo naše američke kancelarije za sve zaposlene 17. maja, uz granicu popunjenosti od 50 odsto”, navodi se u poruci upućenoj svim zaposlenima u zemlji.

Banka je navela da očekuje da se do početka jula svi zaposleni koji žive u SAD vrate na rad u kancelarije prema redovnoj rotaciji, uvek u okviru 50 odsto popunjenosti. Dodaje se da se zaposleni trebaju početi dogovarati o rasporedu rada sa svojim nadređenim.

“Mislimo iskreno da je rad zajedno i lično važan za našu kulturu, naše klijente, naše aktivnosti i naše timove”, navodi se u dopisu koji je sastavio upravni odbor banke, u koji je AFP imao uvid.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Filijale banke u inostranstvu i dalje će nastaviti da slede propise zemalja u kojima rade.

U vreme kada se program vakcinacije nastavlja u SAD brojne kompanije počinju zamišljati "život posle" u poslovnim prostorijama. Poput Microsofta, više velikih kompanija su već predvidele da primene "hibridni" sistem koji će omogućiti zaposlenima da kombinuju rad na daljinu i u poslovnim prostorijama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
povratak u kancelarije SAD JP Morgan banke pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana