Tekst objavljen: 19.05.2024 18:00        


Tehnološki gigant sa sedištem u Sijetlu uložio je u septembru prošle godine 1,25 milijardi dolara i tada je naznačio da ima planove da uloži do 4 milijarde dolara

Amazon ulaže još 2,75 milijardi dolara u razvoj AI startapa


Amazon je saopštio da će uložiti dodatnih 2,75 milijardi dolara u kompaniju Anthropic, čime će ukupna investicija kompanije u startap veštačke inteligencije dostići vrednost od 4 milijarde dolara.

Tehnološki gigant zadržaće manjinski udeo u kompanijiAnthropicsa sedištem u San Francisku, rivalu kompanije OpenAI koja je proizvela ChatGPT.

- Verujemo da će naša strateška saradnja sa Anthropicom dodatno poboljšati iskustva naših korisnika, i radujemo se sledećim koracima - rekao je Svami Sivasubramanian, potpredsednik za podatke i veštačku inteligenciju u Amazon Web Services-u (AWS).

Tehnološki gigant sa sedištem u Sijetlu uložio jeu septembru 2023. godine1,25 milijardi dolara u Anthropic i tada je naznačio da ima planove da uloži do 4 milijarde dolara.

Dve kompanije sarađuju na razvoju takozvanihosnovnih modela, koji leže u osnovi generativnih AI sistema koji su privukli globalnu pažnju.


Prema sporazumu, Anthropic će koristiti AWS kao svojprimarni provajder "cloud-a"i koristiće Amazonove prilagođene čipove za izgradnju, obuku i implementaciju AI modela.

Takođe će omogućiti AWS korisnicima, koji su uglavnom poslovni subjekti, pristup modelima na Amazonovoj usluzi pod nazivomBedrock. U svom saopštenju u sredu, Amazon je rekao da kompanije poputDelta Air Lines i Siemensveć koriste Bedrock da bi pristupile AI modelima kompanije Anthropic.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aws Anthropic amazon AI

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game spaceman online game rtp tinggi game gampang cuan fitur terbaru pg soft raja game online cara pasang parlay sbobet situs toto muraibet sugar rush x1000 taktik cuan gatotkaca winrate mahjong ways trik pola maxwin mahjong teknik mengasah skill pancing scatter mahjong betsatu koi gate emas habanero game para dewa olympus jarang rungkat di situs terbaik 1131gg game tembak ikan situs game gacor bersejarah rtp live pg soft berburu petir maxwin zeus