Tekst objavljen: 01.10.2019 12:55        


U APR nam kažu da ih privrednici poslednjih dana konstantno zovu za informacije

Ako ste zaboravili ovu obavezu, od sutra spremite 2.800 RSD

Privrednici još danas mogu besplatno da se registruju, odnosno prijave APR-u adresu elektronske pošte preduzeća, jer već sutra će ta procedura koštati 2.800 dinara.

Da li zbog neobaveštenosti ili nemarnosti tek ovo je doneloneverovatne gužve ispred šaltera ali i usijalo telefon Agencije za privredne registre.

Privrednici su obavezni da se registruju jer ih na to obavezuje Zakon o privrednim društvima donet polovinom prošle godine. Od sutra, 1. oktobra, za tu uslugu moraće da plate.Preduzetnici su dakleimali period od godinu dana da se prilagode.

- Pozivali smo, pisali obaveštenja, slali smo poruke i putem medija, a poslednjih pet dana telefon non - stop zvoni - rekli su u APR za Telegraf Biznis.

Kako objašnajvajumnogi su se očigledno tek sada setili svoje obaveze.

- Postupak se ne zavrašava sutrašnjim datumom, samo više neće biti besplatan,a to je najavljeno pre godinu dana. Preduzetnici i privredna društva imaju obavezu da se upišu elektronsku adresu - rekli su nam.

Obavezu da prijave adresu za prijem elektronske pošte imaju privredna društva, predstavništva i ogranci stranih privrednih društava, kao i preduzetnici koji su upisani u Registar privrednih subjekata, a do sada nisu registrovali ovaj podatak.Udruženja, sportska društva, sportska udruženja i sportski savezi, kao i zadužbine i fondacije nemaju obavezu da prijavljuju adresu za prijem elektronske pošte.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Popunjene prijave se predaju lično u APR-u ili se šalju poštom, na adresu Agencije za privredne registre- Brankova 25, Beograd, i ne mogu se slati elektronskim putem. Nakon 1. oktobra 2019. godine, registracija adrese za prijem elektronske pošte će se plaćati (naknada promene podatka).

Registrovanu imejl adresu zakon propisuje zbog prelaska na elektronsko slanje rešenja APR-a i dostavljanja finasijskih izveštaja preduzeća.

Oni koji su adresu registrovali i pre novog zakona, ne moraju to ponove da rade.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
privrednici agencija za privredne registre elektronska pošta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana