Tekst objavljen: 11.08.2018 11:30        


Stranci koji dođu u našu zemlju dužni su da boravak prijave loklanom MUP-u u roku od 24 sata. Isto važi i za naše turiste.Na bilo koju inostranu letnju destinaciju da stignite, nećete se dobro provesti ako ne prijavite boravak, pod uslovom da tu obavezu nije preuzeo hotel čiji ste gost ili domaćin. Jer, ukoliko to nije salučaj, po izlasku iz strane platićete kaznu, koja može biti čak i 1.000 evra, a ako novac nemate nadležni vas mogu i uhapsiti.

Ako na moru ne platite boravišnu taksu, ček vas kazna

Kontrola prijave boravka obavlja se na svim graničnim prelazima, svejedno da li putujete avionom, autom ili vozom, tu obavezu ne možete izbeći.

Ukoliko na odmor ne idete preko turističke agencije, a odlučili ste da u sopstvenoj režiji posetite rođake u inostranstvu,budite odgovorni i prijavite boravak na određenoj adresi čim stignete na destinaciju.

Neprilike nastaju pre svega jer imateobavezu da dokument o prijavi boravka imate uz sebe kada vam ga carink zatraži za pasoš ili ličnu kartu. Neprijavljeni boravak se smatra prekršajem, pa će vas neinformisanost i nemarnost prilično koštati.

Grčka

Ako ste u zemlji duže od 24 sata, morate prijaviti boravak – nema podataka o visini naknade koja se u suprotom plaća. Cena boravište takse iznosi od 0,5 do čak 4 evra ako ste u luksuznom hotelu.

Hrvatska

Ako boravite u Hrvatskoj duže od 48 sati, dužni ste da prijavite adresu, u suprotom vas čeka kazna od 270 evra, a ako nemate novac bićete uhapšeni. Boravišna taksa košta od 15 centi do 1 evra.

Crna Gora

Potrebno je da se prijavite u roku od 12 sati, u suprotonom vas neodgovornost može koštati i do 600 evra. Boravišna taksa je do 1 evra, za decu do 18 godina pola evra.

Makedonija

Imate 5 dana vremena da se prijavite u MUP-u, a ukoliko to ne učinite platićete kaznu od 500 do 1.000 evra. Boravišna taksa košta oko pola evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turisti kazna boravišna taksa more

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana