Tekst objavljen: 01.10.2015 14:57        


Nacionalna avio-kompanija "Air Serbia" započela je danas postepeno uvođenje usluga interneta i mobilne telefonije "Air Serbia Wi-Fly" širom svoje flote putničkih aviona Erbas A319 i A320. "Er Srbija" time postaje prva avio-kompanija u regionu i jedna od malobrojnih avio-kompanija u Evropi koja omogućuje pristup internetu i uslugama mobilne telefonije na većem delu svoje flote.

Air Serbia uvodi usluge interneta i mobilne telefonije

Time omogućava svojim putnicima da tokom leta budu u kontaktu sa prijateljima, članovima porodice i kolegama na poslu, saopšteno je iz te kompanije.

"Ova usluga se danas zvanično uvodi u rad nakon što je uspešno završen produženi period javnog testiranja, koji je tokom prošle nedelje sproveden na jednom od Erbas aviona Air Serbia (JU-APJ), kada su pripadnici srpske onlajn i ICT zajednice, kao i redovni putnici na letovima, imali priliku da testiraju funkcionisanje novog sistema i da pruže povratnu informaciju o svom iskustvu. Sva saznanja koja su na ovaj način stečena su iskorišćena kako bi se sistem usavršio pre zvaničnog uvođenja u rad", navodi se u saopštenju.

Od danas će usluga biti na raspolaganju na svim letovima u trajanju dužem od jednog časa i dvadeset minuta koje obavljaju još dva aviona (JU-APH i JU-APB).
Očekuje se da će se još jedan avion pridružiti floti "Air Serbia Wi-Fly" 15. oktobra, do kada će ova usluga biti u potpunosti primenjena na ukupno četiri aviona.

Očekuje se da će usluga biti omogućena na celoj floti Erbas aviona Air Serbia do kraja prvog kvartala 2016. godine, a sistem za konekcije na letu omogućava bežični pristup internetu i uslugama mobilne telefonije.
Ove usluge zajedno čine rešenje "Air Serbia Wi-Fly", koje pokreće Panasonic global communications suite (GCS).

Gosti će moći da se povežu na mrežu "Air Serbia Wi-Fly" i da koriste bežični širokopojasni pristup internetu preko svih svojih uredjaja koji to podržavaju, uključujući pametne telefone, tablete i laptop računare, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta u avionu šalju elektronsku poštu, da pretražuju internet, da ažuriraju svoje naloge na društvenim mrežama i još mnogo toga.

"Ovim dostignućem našim klijentima sada zaista pružamo vrhunske usluge u avio-industriji, čime ispunjavamo svoju obavezu da kontinuirano uvodimo inovacije u našu ponudu i da našim gostima pružimo još veći izbor, više pogodnosti i zabave", rekao je generalni direktor Air Serbia Dane Kondić, a navodi se u saopštenju.

Rešenje za povezivanje na mobilnu telefoniju uključuje ugovore o romingu sa odgovarajućim operaterima, a gosti će moći da mu pristupe putem svojih GSM mobilnih telefona na kojima je aktiviran roming, što će im omogućiti da obavljaju odlazne i dolazne pozive, šalju i primaju SMS poruke i elektronsku poštu, kao i da koriste usluge prenosa podataka.

Iz bezbednosnih razloga, usluga će biti moguća samo kada su znaci za vezivanje pojaseva isključeni i kada avion dostigne visinu krstarenja.

Nova usluga povezivanja takođe podrazumeva i Air Serbia "Wi-Fly" portal, na srpskom i engleskom jeziku, koji će gosti moći besplatno da pretražuju i da pristupe najnovijim vestima, prognozi vremena i informacijama o Air Serbia, njenoj mreži destinacija i partnerskim avio-kompanijama.

Svi gosti u Biznis klasi će do kraja godine dobijati besplatan vaučer za pristup internetu u trajanju od 30 minuta.

Cene usluge pristupa internetu će se kretati od 4,90 evra za 30 minuta (limit za preuzimanje 20 MB), 8,90 evra za 60 minuta (limit za preuzimanje 50 MB) i 13,90 evra za pristup tokom celog leta (limit za preuzimanje 90 MB) i moći da se plate kreditnom karticom (MasterCard, VISA, American Expreš, Discover i Diners Club).

Vaučeri za tridesetominutni pristup internetu će moći da se kupe i u gotovom po ceni od pet evra (600 dinara).

Korišćenje mobilnih telefona će se putnicima naplaćivati putem redovnog računa po važećoj tarifi za roming usluge, dodaje se u saopštenju "Air Serbia".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
besplatan wifi Air Serbia besplatan internet mobilni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana