Tekst objavljen: 10.01.2014 17:36        


Na Beogradskoj berzi danas je ostvaren zapažen promet od 2,21 milijardu dinara (19,23 miliona evra) i to zahvaljujući prodaji akcija AIK banke za 2,2 milijarde. Prodato je 1.395.750 hartija niške banke [AIKB] od emitovanih preko devet miliona komada uz rast cene od 7,5 odsto.

AIK banka dominirala berzom, promet 2,2 mlrd. dinara

Na tržištu kapitala zabeležena je apsolutna dominacija trgovanja i prometa običnim akcijama AIK banke iz Niša (AIKB). Ukupan promet od 2,2 milijarde dinara ostvaren je po ceni od 1.635 dinara koja predstavlja dnevni rast od 7,5 odsto.

Nakon što su mediji objavili da je kompanija poznatog preduzetnika Miodraga Kostića – Sunoko, od Narodne Banke Srbije dobila dozvolu za povećanje učešća u pomenutoj finansijskoj instituciji, današnji epilog je bio izvestan.

Sunoko je do sada zajedno sa zvanično povezanim licima posedovao blizu 25 odsto akcija, tako da današnja realizacija od 14,8 odsto ukupno emitovanih akcija banke može značiti i skoru ponudu za preuzimanje svih preostalih akcija, navode analitičari Sinterza invest grupe.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza berza aik banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana