Tekst objavljen: 22.02.2016 13:25        


Aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunosti spreman za uspostavljanje letova sa SAD, a avion koji će saobraćati na toj liniji se u Beogradu očekuje tokom prve polovine maja, najavili su danas predstavnici tog aerodroma i Direktorata civilnog vazduhoplovstva. 

Aerodrom spreman, avion za SAD u prvoj nedelji maja

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević rekao je da su pripreme za uspostavljanje tog leta privedene kraju i da su kontrolu izvršili i predstavnici američkih vazduhoplovnih vlasti, koji će u roku od 90 dana dati završni izveštaj.

"Mi preliminarno možemo da kažemo da su zadovoljni", rekao je Vlaisavljević za TV Pink, dodajući da očekuje da će neke od njihovih preporuka, kao što su na primer perimetarske ograde i detektori na svakom gejtu, biti završene pre početka letenja.

Vlaisavljević je napomenuo da se ove godine u oktobru očekuje petomilioniti putnik, što je dokaz povećanja broja putnika iz godine u godinu i dobrog poslovanja Aerodroma.

Prema njegovim rečima, u 2014. godini je bilo 4,6 miliona putnika, na kraju 2015. godine 4,8 miliona putnika, a da se ove godine očekuje preko pet miliona putnika.

"Očekujemo rekordnu poslovnu godinu što se tiče Aerodroma ''Nikola Tesla", rekao je Vlaisavljević, dodajući da će se u prvoj polovini marta znati ko će biti privatizacioni savetnik za Aerodrom, koji Vladi Srbije treba da da preporuku u kom smeru treba da ide privatizacija.

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov rekla je da bi avion koji treba da saobraća na relaciji sa SAD u Beogradu trebalo da bude u prvoj nedelji maja, a da je potrebno da se urade pripremni radovi, budući da je to avion koji Air Serbia nema u svojoj floti.

Kako je dodala, piloti koji će upravljati tom letelicom se školuju u školskom centru u Italiji, a prva grupa je uspešno završila školovanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Air Serbia Aerodrom Beograd aerodrom nikola tesla avioni direktni letovi za usa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana