Tekst objavljen: 28.06.2018 14:41        


Senior kartice koje obezbeđuju popust prilikom kupovine određenih proizvoda i usluga u Nišu je od februara do sada dobilo blizu 7.000 penzionera.

7.000 koristi Senior karticu, i ne samo penzioneri

Predsednik Gradske organizacije penzionera Mirko Zečević je kazao da je ta organizacija izdala i oko 300 senior kartica starijim licima koja nemaju uslov za dobijanje penzije, ali su korisnici socijalne pomoći.

"Interesovanje građana za dobijanje senior kartice i dalje postoji, a takođe nam se svakodnevno javljaju firme koje žele da se uključe u akciju i da penzionerima odobravaju popuste prilikom nabavke roba i usluga", istakao je Zečević.

Prema njegovim rečima, sedamdesetak firmi i radnji u Nišu trenutno odobrava popuste vlasnicima senior kartica, a popusti se kreću od dva do 50 odsto.

"Mesare odobravaju popust od dva do tri procenta, trgovinski lanci od pet do 10 procenata, a najveći popust od 50 odsto odobravaju firme koje se bave tehničkim pregledom i registracijom vozila", izjavio je Zečević.

On je podsetio da je za dobijanje senior kartice potrebna na uvid lična karta, penzioni ček i učlanjenje u Gradsku organizaciju penzionera.

Mesečna članarina, dodao je Zečević, košta 30 dinara, ali se ne naplaćuje socijalno ugroženim starim licima koja nemaju uslov za dobijanje penzije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
penzioneri kartice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana