Tekst objavljen: 20.05.2017 13:08        


Ukoliko vas banka ne obaveštava o promenama na vašem računu, verovatno niste aktivirali ova upozorenja u aplikaciji, a to je nešto što biste svakako trebali uraditi.

3 mobilna bankarska upozorenja koja morate aktivirati

Zaštitite svoj novac, a ovo će vam pomoći da ostanete informisani o svojim finansijama kad god i gde god želite.

Pregled i praćenje transakcija

Svaki put kada upotrebite svoju karticu, banka Vam šalje poruku da je kartica upotrebljena u određenoj prodavnici, sa iznosom koji je iskorišćen, kao i količinu novca koji je posle izvršene transakcije dostupan na vašem računu. Ove informacije vam pomažu da izbegnete prekoračenja u trošenju novca, i da u svakom trenutku imate pregled transakcija koje ste obavljali u prethodnom periodu.

Dnevni limit transakcija

Ovako ćete onemogućiti potrošnju veću od iznosa koji ste na dnevnom nivou odredili. Pravilnim planiranjem svojih troškova uz ovo ograničenje možete naučiti važnu lekciju o pravilnom upravljanju svojim novcem. Dnevni limit transakcija može da vas zaštititi od zloupotrebe kartice ukoliko dođe do njenog gubitka i
U anketi Bank of America iz juna 2016. ustanovljeno je da je 87% korisnika mobilnih bankarstva postavilo upozorenja.

Prethodna istraživanja Federal Reserve pokazala su da je 57% korisnika mobilnog bankarstva primilo tekstualnu poruku obaveštenja o pregledu svojih transakcija ili upozorenje e-mailom od svoje banke. 
onemogući potrošnju veću od iznosa koji ste prethodno odredili.

Sigurna internet kupovina

Danas je prosto nezamislivo ne koristiti karticu za kupovinu na internetu. Iako je zloupotreba kartica pri ovoj kupovini minimalna svakako bi trebali izvršiti dodatnu zaštitu. Možemo odrediti limit koji želimo da potrošimo na internetu i tako se zaštititi od zloupotrebe kartice, dok su pojedine banke svojim klijentima omogućile dodatnu opciju samostalne aktivacije i deaktivacije ove usluge u bilo kom trenutku.

Upozorenja će vas učiniti pametnijim, naučićete kako da budete finansijskoj odgovorni i pravilno da upravljate svojim novcem, ali svakako prilikom aktivacije ovih upozorenja, proverite sa Vašom bankom, da li se ove usluge dodatno naplaćuju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plaćanje karticom bankarske kamate kartica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana