Tekst objavljen: 28.12.2015 10:59        


Od Nove godine privrednici će finansijske izveštaje morati i moći da podnose samo u elektronskoj formi što će doneti brojne uštede, izjavio je direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.

2016. finansijski izveštaji samo u elektronskoj formi

Gostujući na RTS, Obradović je rekao da će od sledeće godine jedini način za podnošenje finansijskih izveštaja biti u elektronskom obliku, sa kvalifikovanim elektronskim potpisom.

"To će doneti sto milijardi dinara uštede privredi. Biće brže, naravno i jeftinije, moglo bi da posluži kao primer drugima. Štedi vreme, živce, šalje poruku da država može kad hoće da organizuje svoj servis", napomenuo je Obradović.

Prema njegovim rečima, 77 milijardi dinara gubitka donose firme u restrukturiranju.
"Da podsetimo da i dalje postoji onaj deo privrede koji je pozitivan. Preduzetnici u 95 odsto slučajeva posluju pozitivno", kaže Obradović.

On je istakao da će biti dela nasleđenih gubitaka i u narednoj godini, koji se odnose na opterećenost privrede.

Govoreći o broju novoosnovanih preduzeća, Obradović je naveo da postoje pozitivni pomaci, ali da je potrebno daleko više preduzeća.

"To je jedan trend koji dobija uzlaznu putanju, u ovoj godini je osnovano 2.000 novih preduzeća", rekao je Obradović i dodao da je 183 firmi osnovano iz oblasti računarskih programiranja, a da postoji i oko 200 novoosnovanih preduzeća u oblasti izgradnje stambenih objekata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
elektronski izveštaji gubici privreda ušteda restrukturiranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana