Tekst objavljen: 18.06.2017 14:32        


Predstavljamo vam deset naknada koje plaćate bankama, a da možda niste ni znali da postoje u njihovom tarifniku.

10 naknada koje plaćate bankama, a ne znate

1.Naknada za nerealizovane čekove

- Da li ste znali da će vam pojedine banke naplatiti naknadu ukoliko se evidentira da imate kod sebe a niste realizovali čekove. To je najčešći slučaj kad ih puštate za plaćanja na poček. Taj trošak iznosi 30 dinara po čeku.

2. Naknada za odobrenje dozvoljene pozajmice

- Kada vam banka odobri dozvoljenu pozajmicu, može da se desi da vam naplati i njeno odobrenje, koje iznosi minimum 300 dinara, odnosno jedan odsto od odobrene sume.

3. Naknada za izdavanje potvrda

- Često se desi da su vam neophodne razne potvrde o stanju po računu, štednji, ukupnom prometu po računu, poslovnoj saradnji sa bankom. Dobićete ih, ali i platiti. Uglavnom 100 dinara, negde i tri puta više.

4. Prvi izvod besplatan, svaki sledeći košta

- Praksa je da se jedan izvod ne naplaćuje, ali ako tokom meseca želite više preseka stanja za to morate da odvojite dodatan novac, od 40 dinara po izvodu.

5. Em kasniš, em platiš opomenu

- Slanje opomene će vas koštati. Tako ćete proći najjeftnije ukoliko dobijete prvu opomenu od 100 do 240 dinara, dok je svaka svaka sledeća, i trostruko skuplja, a kod pojedinih 610 dinara.

6. Naknada za promenu kreditnog limita

- Odobren vam je kredit, ali ste ga u međuvremenu refinansirali. I imate promenu iznosa zaduženja. I to će vam pojedine banke naplatiti, a 1.000 dinara nije zanemarljivo.

7. Neopravdana reklamacija

- U slučaju da reklamirate stanje na tekućem ili kartici, a pokaže se da je žalba bila neosnovana računajte na izdatak pa i do 2.400 dinara.

8. Naknada za osiguranja

- Odnose se na korisnike kartica. Tako banke naplaćuju 40 dinara mesečno kao naknadu na ime osiguranja finansijskih gubitaka korisnika platne kartice, dok je upola jeftinija mesečna naknada na ime osiguranja korisnika kartice od posledica nesrećnog slučaja - 20 dinara.

9. Usitniš, ukrupniš i platiš

- Ukoliko tražite da vam usitni ili ukrupne devize, pojedine banke će vam i to naplatiti 40 dinara.

10. Amortizacija tekućeg i žiro računa

- Šta god to predstavljalo za banku - amortizacija računa - vi ćete platiti 100 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    zoran matović 22.06.2017 13:41

    То је нама наша борба дала.....
    Да су укинуте државне банке могле да наплаћују само делић ових услуга кије данас плаћамо, а да и не знамо, никад не би пропале. Заправо и нису пропале. Још ни једна није законски ликвидирана . Вероватно што су им биланси позитивни...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke naknade banke klijenti banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana