Tekst objavljen: 03.09.2015 8:04        


Nakon mera koje će sprovesti Vlada Srbije prosečna zarada biće gotovo 400 evra, a pre kraja 2017. one će još značajnije porasti, kaže premijer Aleksandar Vučić.

 Prosečna zarada biće gotovo 400 evra

Kako je naveo, na povećanje plata i penzija moći će da računa više od dva miliona ljudi.

"Merama kojima ćemo povećati penzije nećemo da vraćamo nešto jer smo trošili nezarađeno i ubijali Srbiju. Zato je Srbija bila pred bankrotom, jer su neki time što nismo zaradili kupovali izbore i ljubav prema sebi, a ne svojom sposobnošću", rekao je obraćajući se novinarima u Novom Sadu.

Kako je objasnio, na povećanje plata i penzija moći će da računa dva miliona i 250.000 ljudi, a od tog broja najmanje milion i 150 hiljada ljudi imaće plate i penzije veće nego što su ih ikada imali, dok će nekima biti vraćen deo onoga što im je uzeto.

"Ovoga puta će građani osetiti stvarno poboljšanje jer nismo imali nikakvu inflaciju, pošto je međugodišnja inflacija niža od 1,5 odosto. Osim u novinama, poskupljenja ne postoje", primetio je Vučić.

Podsetio je da su prosečne zarade u Srbiji danas na istom ili višem nivou nego prošle godine, pošto su zarade u privatnom sektoru povećane, na šta je, kako je rekao, ponosan.

"Kada budemo uradili još neke stvari zarade će nam biti još više", uveren je premijer, koji predviđa da će, nakon svih mera koje budu sprovedene, prosečna zadara biti blizu 400 evra.

Pre kraja 2017. očekuje još značajnije povećanje, a što se penzija tiče kaže da su one i sada više nego u nekim zemljama EU, poput Bugarske i Rumunije, "a uzgred troškovi su najniži".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
veće plate novac plate veće penzije povećanje penzija u 2017 povećanje plata u 2017

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana