Tekst objavljen: 08.05.2015 14:55        


Švedski proizvođač telekomunikacione opreme Ericsson objavio je danas da je pokrenuo sudski proces protiv američkog informatičkog giganta Apple-a u tri evropske države, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Holandiji, zbog kršenja prava na patente. Ericsson je već podneo tužbu protiv američke firme u SAD iz istih razloga.

 Ericsson pokrenuo sudski proces protiv Apple-a

Ericsson u saopštenju upućuje kritike Apple-u, jer nastavlja na prodaje u svetu proizvode za koje su patenti (za tehnologije koje je Ericsson razvio) istekli, objavljeno je danas na web portalu 20minutes.fr.

"Naša tehnologija se koristi u velikom broju komunikacionih uređaja. Imamo poverenja u sudove u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Holandiji da će nam pomoći da rešimo taj problem", objasnio je Ericsson-ov zvaničnik za intelektualno vlasništvo Kasim Alfalahi.

Američki gigant je trebalo u januaru da obnovi sporazume o licenci s Ericsson-om, ali je odbio ponudu švedske firme, smatrajući pre svega da traži preveliku sumu novca.

Sporni patenti se odnose na standarde za mobilne komunikacije 2G i 4G/LTE (Long-Term Evolution).
Ericsson ne proizvodi mobilne telefone, već izrađuje opremu za mobilne mreže i vlasnik je više od 37.000 tehnoloških patenata i oko stotinu licencnih sporazuma u svetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ericsson apple tužba mobilni telefoni mobilna telefonija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana