Tekst objavljen: 31.07.2019 16:15        


Tek jedan pogled na kalendar potvrđuje onu da vreme zaista brzo leti, jer još imamo utisak kao da smo juče uživali u prazničnim slavljima, ukusnim kolačima i koktelima sa šampanjcem

Poslovne odluke koje bi trebalo da ostvarite do kraja godine

Početak drugog dela godine ujedno je i sjajan podsetnik da je sada pravo vreme da preostale mesece iskoristimo za ozbiljan pogled na naše ciljeve i postavljanje rezolucija koje ćemo kroz pomno isplanirane korake uskoro i ostvariti.

Kako bi ovu godinu prepunu predivnih uspomena i novih poznanstava završili u odličnom tonu, izdvojili smo šest poslovnih ciljeva koji će 2019. godinu učiniti još uspešnijom i posebnijom, prenosi portal bonjour.ba.

Izađite iz zone komfora

- Često, upravo zbog pozitivnih rezultata koje postižemo na radnom mestu, kreiramo provereni raspored koji ne dozvoljava izlazak iz komfor zone. Vreme je da to i promenimo. Razmislite koje bi vam dodatne veštine itekako pomogle na radnom mjestu - poput programiranja, grafičkog dizajna ili marketinga na društvenim mrežama i narednih šest meseci uložite u pristupačne ili besplatne kurseve koji će vam pomoći da nastavite svoj progres i napravite korak napred u razvoju karijere.

Proširite networking mrežu

- Konferencije, after work druženja, radionice, seminari… sve su to poslovna događanja koja uz talas kreativnosti i inspiracije donose i nova poznanstva koja će vam doneti nove suradnje. Pokušajte svakako da poslovno druženje iskoristite za upoznavanje novih ljudi, a ako istih nema u vašoj blizini, vi organizirajte jedno.

Preduzmite korake ka unapređenju

- Priključite se novom projektu unutar kompanije u kojoj radite, dogovorite sastanak s nadređenima kako biste im rekli vaš cilj ili se prijavite za mentoring. Sve su to mali koraci koji će vam pomoći da budete korak bliže poziciji o kojoj sanjate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Uspostavite saradnju sa "teškim" saradnicima

- Verovatno i vi u uredu imate jednu osobu s kojom se teško sporazumijevate ili imate poteškoće kada je u pitanju vaš timski rad. Kroz narednih šest meseci pokušajte s njima započeti dijalog koji će naredne eventualne saradnje znatno okakšati.

Usavršite prezentacijske veštine

- Bez obzira na kojem mestu radite, strukturirano govorništvo i jasna prezentacija su veštine koje će vam trebati - kada predstavljate novi projekt, tražite povišicu, želite prodati određenu uslugu ili jednostavno, istaknuti se u timu. Trebali biste znati kako pravilno organizirati i iznositi sadržaj o nekoj temi na svima razumljiv način, ali i kako odgovoriti na neugodna pitanja. Neka vam kao mentor posluže govori i prezentacije uspešnih menadžera koji su usavršili ovu veštinu, a koje možete pronaći online.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
saveti posao biznis unapređenje poslovanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana