Tekst objavljen: 13.05.2019 15:13        


Crno tržište turističkih usluga u Srbiji sve više rasta a naveća nelegalna konkurencija turističkim agencijama su portali na srpskom iza kojih stoje firme iz Grčke i Turske, piše danas Politika.

Oprezno sa traženjem smeštaja preko interneta

Putnici koji na ovaj način rezervišu smeštaj, plaćaju usluge direktno na račune fizičkih lica u inostranstvu.

U isto vreme na društvenim mrežama se oglašavaju pojedinačni smeštajni objekti za pojedinačna putovanja ali i za dečje kampove.

Problem kod Booking-a je u tome što oglašava smeštaj u Srbiji a da ne proveravaju da li je reč o registrovanom ili kategorisanom smeštaju, kaže za Politiku Direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

Inspekcije,kaže on, rade svoj posao ali to ide sporo. Inspektori prema novom zakonu imaju i pravo da se pojave kao skriveni gosti u objektima i na taj način ih kontrolišu.

Senić smatra da bi rešenje za Srbiju mogao biti turski model jer je ova zemlja u jednom trenutku uspela da izdejstvuje potpunu zabranu ogkašavanja smeštaja iz ove zemlje na Booking-u jer su imali veliki problem sa neprijavljenim i nelegalnim objektima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Međutim, ovo i dalje ne rešava problem sa građanima Srbije koji borave na inostranom tržištu. Jedini način je, smatra on, da se država sa ovim sajtovima dogovori da je jedini uslov da objekat bude kategorisan.

Građani u slučaju korišćenja neregistrovanih firmi i eventualnih neprijatnosti, nemaju kome da se žale.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
buking booking onilne rezervacija turizam putovanje Aleksandar Seničić YUTA

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana