Tekst objavljen: 02.12.2014 16:34        


Kartice i plaćanje njima je svakodnevnica mnogih od nas. Većina nas ne bi mogla da zamisli dan bez plaćanja plastikom. Kreditne kartice nam u velikoj meri olakšavaju kupovinu jer možemo da podelimo naš račun na više rata, ali koliko nas one koštaju?

Koliko nas koštaju kreditne kartice i prekoračenja?

 Na šta sve treba da obratite pažnju prilikom korišćenja kreditnih kartica, i prekoračenja po tekućim računima. Par saveta kako izbeći nepotrebne i suvišne troškove.

Izbegavajte prekoračenja

Naknade po prekoračenju svakog meseca vas mogu mnogo koštati . Ako smanjite prekoračenje po računu svakog meseca, možete uštedeti i više od 40.000,00 din godišnje.

Smanjite dug po kreditnim karticama
Smanjenje duga verovatno će vam uštedeti od 10.000,00-25.000,00 din godišnje, i još ćete uštedeti ukoliko ne budete plaćali zatezne kamate, zbog dugovanja po kreditnim karticama .

Značajna ušteda može da se ostvari i kod korišćenja kreditnih kartica. Ako se odlučite da ih imate, najbolje je da ih plaćate u okviru paketa računa, a uštedećete iznos za članarinu, od 100 pa do 600 dinara mesečno.

Izmirivanjem obaveze prema njoj na vreme,  može da vam uštedeti od 1.200,00 do 2.500,00 din svakog meseca, što na godišnjem nivou može da bude od 14.000,00 do 30.000,00 din.

Bankomati
Najčešća greška korišćenja kreditne kartice je podizanje gotovine sa bankomata. Kreditne kartice su namenjene potrošnji i svako podizanje gotovine sa bankomata vas može koštati od 500 dinara pa naviše u zavisnosti od iznosa koji uzimate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankomati čekovi kreditne kartce

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana