EUR 117,59 USD 104,24 CHF 110,61

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 09.07.20. :: 117.5801 rsd

Tekst objavljen: 25.12.2019 13:55        


Uštede mogu značajno uticati na vaše ukupno blagostanje. Postoji značajna razlika kada imate ušteđen novac i kada se morati osloniti na kredit ako vam je iznenada potrebno da nadoknadite neočekivani trošak

Kako da štedite u 2020. godini?

Plan za uštedu uobičajena je novogodišnja odluka, ali mnogi od nas se ipak ne pridržavaju ovog “dogovora” sa samim sobom.

Istraživanje web stranice Finder pokazuje da 15 odsto Britanaca uopšte nema ušteđevinu, a svaka treća osoba uštedela je manje od 1.500 funti, piše Independent.

Dobra vest je da postoje načini za izgradnju navike štednje bez problema. Evo nekoliko ideja:

Postavite sedmični cilj

Ukoliko je teško uštedeti i ako neretko na kraju meseca na vašem računu nema ništa, onda postavite mali cilj uštede – gradite naviku i uskoro ćete skupiti novac.

Odgovorite sebi na pitanje zašto štedite

Zašto štedite? Svima je potreban novac i to iz mnogo razloga, ali ako postoji tačno određeni cilj za koji štedite, onda se usredsredite na njega.

Uopšte nije važno da li je to plaćanje godišnjeg odmora, da li otplaćivanje duga ili kupovina za praznike. Sve dok gradite naviku štednje, imajući na umu cilj zbog kojeg se osećate radosno, to može napraviti veliku razliku.

Znajte s kojim budžetom raspolažete

Ukoliko ćete imati nešto novca za uštedu, onda morate znati kuda novac ide svakog meseca. Tada vam budžet postaje od suštinske važnosti, tj. ako tačno znate koji su vaši prihodi i rashodi, možete uzeti u obzir neku uštedu i potencijalni novac prebaciti na poseban račun.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
štednja novca saveti za štednju kako štedeti 2020

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.18

ostavite komentar