Tekst objavljen: 05.06.2019 9:50        


Tokom juna i jula meseca vreme je kad se u Beogradu i svakom univerzitetskom gradu može najpovoljnije i najbrže iznajmiti stan. To je period kada jedni studenti odlaze a sledeća grupa upravo tada traži stanove za septembar i oktobar.

Kada je idealno vreme za iznajmljivanje stanova?

Kao i svake godine, ovo je period kad studenti napuštaju rentirane stanove, pa je na tržištu stanova ponuda veća nego inače, ali su i cene za nijansu povoljnije, pa nije loše iskoristiti priliku.

Definitivno, najviše se traže stanovi koji se nalaze u krugu Slavije, duž Bulevara Kralja Aleksandra zbog blizine fakulteta, i naseljima koja su relativno blizu fakulteta.

Kada je cena u pitanju, uglavnom se traže stanovi za 150 evra po osobi, ali takvi stanovi se ne mogu naći u centralnim beogradskim opštinama, kao što su Vračar i Savski venac, već samo sobe. Ukoliko studenti žele samostalno da žive, na raspolaganju imaju stanove u naseljima poput Mirijeva, Karaburme, Borče, Medakovića, Vidikovca, gde mogu iznajmiti stanove do 200 evra, što je prihvatljivo za mnoge od njih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ukoliko, ipak, studenti insistiraju da stanuju u centru grada, moraju da obrate pažnju na osnovne uslove. Ako je stan na višim spratovima da li ima lift, ukoliko se radi o adaptiranom potkrovlju da li ima klimu i da li dihtuju krovni prozori, proveriti u svakom stanu da li radi grejanje i da li im se isplati da ga plaćaju tokom cele godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
iznajmljivanje stanova jul stanovi iznajmljivanje stana Beograd jun

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana