Tekst objavljen: 28.11.2019 15:50        


Ako postoji čovek koji je tvorac svog uspeha onda je to Gejts. On je svedok da optimizam i snovi mogu dovesti do uspeha. Ovi njegovi citati će vam pomoći da i sami ostvarite svoje snove

Iskreni saveti Bila Gejtsa za uspeh u biznisu

“Uspeh je loš učitelj. On pametne ljude zavede da misle da ne mogu izgubiti.”

Koliko god uspešni bili, važno je da ostanete skromni. Kao i sam život, i uspeh je prolazan. Može presušiti u trenutku. Jedina konstanta u životu je promena.

“Nemojte porediti sebe ni sa kim na svetu… Ako to radite, vređate sebe.”

Vi ste jedinstveni. Ostanite toga svesni u svakom trenutku. Percepcija uspeha je subjektivna. Zato − merite svoj uspeh u odnosu na to koliko živite po svojim vrednostima umesto da sebe poredite s drugima.

“Vaše nezadovoljne mušterije su najveći izvor učenja.”

Vlasnici biznisa najviše mogu naučiti od nezadovoljnih mušterija. Ako je veliki broj nezadovoljan u vezi sa istom stvari, to je siguran znak da je konkretna promena potrebna. Isto važi i za privatni život. O svojim manama najviše naučimo od onih koji nisu zadovoljni nama i kritikuju nas. Naročito najbližih.

Često ćete u životu čuti da ne treba da vas bude briga šta drugi misle o vama. Ovo je dobar savet, kada je reč o poznanicima ili strancima. Ali kada vam oni koji vas vole ukazuju na vaše mane, uvek treba stati i staviti prst na čelo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

“Budite dobri prema štreberima. Velike su šanse da ćete završiti radeći za nekog od njih.”

Predstava o popularnosti menja se kako starimo. Najveći luzer u osnovnoj školi može postati đak generacije u srednjoj. Isto tako, najveći štreber na fakultetu može bataliti školovanje da bi postao najznačajniji čovek na svetu.

Svi zaslužuju vaše poštovanje jer nikad ne znate gde će ko završiti. Život je dug i nepredvidiv, mnogo je obrta, uspona i padova.


“Život nije fer − naviknite se na to!”

Život nije med i mleko. Mnogo je padova i borbi. Veći deo svega odvija se van naše kontrole. Na momente sve izgleda haotično. Sve što možete da uradite je da prihvatite realnost života. I njegove dobre i loše strane. Pronađite balans u svemu tome.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Bil Gejts biznis saveti saveti za uspešan biznis biznis uspeh

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana