Tekst objavljen: 31.07.2014 15:00        


Cene u romingu se znatno razlikuju od onih u nacionalnom saobraćaju, a mnogi korisnici svoje ustaljene navike u mobilnoj komunikaciji ne menjaju kada su na putu. Bez obzira na to koju mrežu koriste, saveti koji slede korisnicima će pomoći da ostvare efikasnu komunikaciju bez visokih računa po povratku iz inostranstva.

Evo nekoliko saveta kako koristiti telefon u romingu

Kompanija Vip premila je nekoliko saveta pre polaska u inostranstvo:

Pre polaska na put savetujemo vam da se informišete o cenama i uslugama koje vaš operater nudi u saradnji sa svojim inostranim partnerom na određenoj destinaciji.

Raspitajte se da li vaš operater nudi specijalne roming promocije u vidu paketa dodatnih minuta i megabajta za prenos podataka.

Pre polaska na put deaktivirajte uslugu govorne pošte. Prijem i preslušavanje govorne poruke tarifira se kao dolazni i odlazni poziv u romingu.

Slanje SMS poruke za proveru stanja na računu kod nekih operatera se tarifira prema važećem cenovniku za SMS u romingu.

Budite oprezni prilikom korišćenja interneta, tj. prenosa podataka. Ukoliko nije neophodno da u svakom trenutku imate pristup internetu, na telefonu podesite opciju za zabranu prenosa podataka u romingu. Otvaranje priloga mejlova, video materijala i fotografija na društvenim mrežama stvara veliki internet saobraćaj.

Proverite da li vaš aparat ima Wi-Fi opciju i, gde god je ona dostupna, koristite lokalnu Wi-Fi mrežu za opciju prenosa podataka. Obratite pažnju da će se, ukoliko dođe do prekida Wi-Fi signala a usluga prenosa podataka nije deaktivirana, vaš aparat automatski prebaciti na GPRS mrežu i nastaviti prenos podataka koji se tarifira prema cenovniku za roming.

Čitajući prateća uputstva i obaveštavajući se kod svog operatera, upoznajte sa karakteristikama svog smart telefona. Smart telefoni sadrže u sebi aplikacije koje zahtevaju vezu sa internetom, na primer automatsko ažuriranje softvera, aplikacija ili elektronske pošte. Zbog toga preporučujemo da isključite opciju automatskog ažuriranja podataka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
roming telefoniranje mobilni telefoni mobilni telefon roaming

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana