Tekst objavljen: 15.05.2014 9:00        


Kao deo vašeg finansijskog plana, važno je misliti o tome šta bi se desilo vašoj porodici u slučaju vaše smrti. Životno osiguranje može da bude način na koji možete da pokrijete konačne troškove, zamenite vaš prihod ili isplatite dugove.

Da li vam treba životno osiguranje?

Da biste odredili koje životno osiguranje je pravo za vas u ovom dobu vašeg života, dobra ideja je da naučite nešto o tome. Evo osnovnih smernica u vezi sa životnim osiguranjem.

Životno osiguranje može da zaštiti vaše voljene obezbeđujući im finansijsku stabilnost. Beneficije u slučaju vaše smrti mogu zameniti vaš prihod i pomoći porodici u vezi sa finansijskim obavezama kao što su hipoteka, školarina pa čak i svakodnevni troškovi.

Izaberi najpovoljnije životno osiguranje - Osiguranjeonline


Ako niste u braku i nemate dece, možda ne morate da brinete o ovakvim pitanjima, ali životno osiguranje može jednostavno da pokrije konačne troškove kao što je sahrana. Takođe može da plati troškove lečenja..

Mnogi ljudi misle da im nije potrebno životno osiguranje sve dok ne budu imali decu. Drugi imaju male polise i misle da su dovoljno pokriveni.

Da biste izbegli greške u vezi sa životnim osiguranjem, važno je da pažljivo razmotrite vašu trenutnu finansijsku situaciju i kako biste voleli svoje voljene da ostavite nakon vaše smrti.

Ako ste u braku, polisa životnog osiguranja bi značila da vaš supružnik može da se osloni ne samo na sopstvena primanja za pokrivanje mesečnih troškova kao što su hipoteka ili otplaćivanje zajedničke kreditne kartice ili drugih dugova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ako imate decu, polisa životnog osiguranja im može pomoći pri školarini. Ako planirate da imate decu, osiguranje ih može finansijski zaštititi u slučaju vaše smrti.

Ako ste u penziji ili imate odraslu decu, životno osiguranje može pomoći u otplaćivanju poreza, troškova sahrane i drugih hitnih potreba.

Kao što je pomenuto ranije, životno osiguranje vam može pomoći i da otplatite dug. Takođe, kada ste mladi i zdravi dobićete najbolju ponudu za životno osiguranje.

Životno osiguranje obično traje određeni vremenski period (10, 15, 20 godina…), a ukoliko osoba premine u periodu trajanja osiguranja, polisa se obično isplaćuje određenoj osobi ili ljudima navednim na polisi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
životno osiguranje osiguranje života osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana