Tekst objavljen: 06.06.2019 15:45        


Istraživanja psihologa pokazala su da je snaga volje ne samo precenjena, već je i ograničena u nedostatku motivacije u poslovanju, karijeri ili životu uopšte.

Ako gubite motivaciju, ovo su 3 stvari koje će vam podići energiju za rad

Portal Poslovni puls navodi nekoliko jednostavnih načina da se iznova pokrenete.

1.Nagradite sebe

Ništa ne može da prođe bez malo proslave i nagrađivanja. Prema Čarls Djuhigu, dobitniku Pulicerove nagrade, snažne navike su formirane u tri faze: znakovi, rutina, nagrada. To znači da naš mozak može jednostavno da ponavlja ponašanja ako je značajna nagrada uključena u proces. Nagrada može da bude šta god zamislite, od istezanja tela na svakih sat vremena do izlaska s prijateljima nakon dugog radnog dana.

2. Naučite nove veštine

Učenje novih veština može se direktno primeniti na vaše poslovanje ili karijeru, poput Fotošopa ili programiranja, ali isto tako možete da učite i neku životnu veštinu koja vam može pomoći u ličnom razvoju, poput učenja stranog jezika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3. Neka kvalitet (ne kvantitet) vašeg sna bude prioritet

Mnogi su uvereni da je broj sati sna najvažniji kako bi bili odmorni. Ipak, koliko ste se samo puta nakon 9-10 sati sna probudili zapravo neispavani i nervozni? To nam može potvrditi da je kvalitet sna mnogo važniji od njegovog kvantiteta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao san saveti nove veštine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana