Tekst objavljen: 01.08.2019 14:15        


Ako se dobro pripremite i raspitate, možete da kreirate svoj aranžman uz niže troškove

10 saveta kako da dođete do jeftinijeg aranžamana za letovanje

Mnogi turisti veruju da sami mogu da pronađu jeftiniju sobu nego što nude agencije, a to je tačno samo ako dobro poznaju pravila kojima se rukovodi hotelska industrija. Paket-aranžmani su nekada jeftiniji, pa ih ne treba unapred otpisati. Ipak nekada i putnici mogu da prođu jeftinije ukoliko se potrude.

1. Što duži boravak - to je bolja cena. Negde je jeftinije vikendom, a negde radnim danima, pa treba biti fleksibilan. Treba juriti specijalne ponude, "poslednja soba", kao i promo-pakete. Najjeftinije sobe se dobijaju mesecima ranije ili nekoliko dana (pa i jedan dan) pred put. Takođe, mnogi nude 3+1, što znači da dva puta treba rezervisati hotel da bi se dobile dve besplatne noći (6+2).

2. Nepotrebni troškovi- Sobe su preko rezervacionih sistema jeftinije od onih koje nude agencije kada nemaju doručak. Često je jeftinije i ukoliko se u sobu ulazi po podne, a ne u 14 časova. Treba dobro proveriti šta uključuje cena, jer nekada može da se isključi mini-bar i tada je još jeftinije.

3. Većina hotela daje popuste za medeni mesec, rođendane, proslave. Kao gost bi to trebalo da naglasite, a korpa sa voćem ili flaša vina biće najmanje što će putnik dobiti. Kada je u mogućnosti, hotel može da dodeli i bolju sobu, tortu na poklon i druge stvari.

4. Lojalnost - To što ste se ponovo odlučili za određeni hotel mnogi su spremni da nagrade. Zato, posle noćenja u svakom hotelskom lancu treba tražiti karticu, jer članovima šalju posebne popuste.

5. Hotelski parking - Može da bude veoma skup, naročito u velikim evropskim gradovima, a u centar većine metropola je čak zabranjeno ulaziti kolima. Zbog toga je korisno potražiti preko aplikacije "Best parking", gde je najpovoljnija garaža.

6. Lokacija - Najviše praznih hotelskih soba je u blizini sajmova, pa treba birati datum kada nema sajamskih događaja, jer su cene najbolje, doručak obilan i parking obezbeđen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

7. Paket-aranžman - Mnoge kompanije kombinuju hotelski smeštaj, avio-kartu, rentakar i restorane, a čitrav paket snižava cenu.

8. Najbolja soba - Na recepciji tražite sobu na uglu jer su uglavnom nešto veće i neobičnije, a najčešće ne koštaju više od standardne.

9. Prevoz - Uvek na "Google maps"proverite gde se nalazi hotel i kolika je stvarna razdaljina od aerodroma ili centra.

10. Preskočite posrednika - "Bukiranje" preko rezervacionih sistema nekada donoši uštedu, ali je gotovo uvek bolje preskočiti posrednika i dogovoriti se direktno sa vlasnikom smeštaja. Ovo je, naročito, slučaj sa apartmanima u Grčkoj, gde se možete i iscenkati sa gazdom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jeftiniji aranžman letovanje hoteli aranžman saveti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana