Tekst objavljen: 08.10.2013 16:24        


Kompanija Alpha Bank Srbija A.D. nastavlja tradiciju društveno odgovornog poslovanja donacijom sredstava namenjenih za renoviranje jednog dela Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije.

Donacija Alpha Bank za renoviranje Klinike za pulmologiju

Alpha Bank je, u okviru svog humanitarnog Hvala! projekta, aktivni donator programa „Srbija protiv raka” pri Ministarstvu zdravlja, te je i ovog puta podržala stvaranje boljih uslova za pružanje zdravstvenih usluga u Kliničkom centru Srbije.

Klinika za pulmologiju je referentna ustanova za plućne bolesti u sastavu Kliničkog centra Srbije. Prošle godine je obeleženo osam decenija postojanja ove klinike, međutim sredinom devedesetih godina prošlog veka zabeleženo je poslednje renoviranje zgrade. S obzirom na jako loše stanje zdanja klinike, kompanija Alpha Bank Srbija je odlučila da izdvoji 2,4 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju najveće bolesničke sobe koja zbrinjava najteže, nepokretne bolesnike. Uz kompletne rekonstruktivne radove, renovirano je i kupatilo koje sada obogućava dovoženje kreveta sa pacijentom, kao i obnavljanje jedinice sa centralnim kiseonikom, neophodne za održavanje životnih funkica ovih pacijenata. Ovom prilikom Alpha Banka je obnovila električne instalacije.

Alpha Bank kontinuirano učestvuje u sprovođenju akcija od opšteg interesa, a ova donacija predstavlja jednu od stalnih aktivnosti kompanije koje pomažu zdravstvenim ustanovama u Srbiji kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija. Tokom 2013. godine, Alpha Bank je pomogla većem broju zdravstvenih centara širom Srbije izdvajanjem značajnih sredstava, dok, u isto vreme, sprovodi i aktivnosti pomoći za efikasniju prevenciju raka dojke u okviru Hvala! projekta.

Sredstvima koje Alpha Bank izdvaja od svake transakcije izvršene MasterCard Hvala karticom, do sada je prikupljeno preko 25 miliona dinara u Fond za prevenciju raka dojke. Značajan deo tih sredstava je već doniran Medicinskom centru u Kladovu, Onkološkoj klinici u Beogradu, Medicinskom centru u Nišu, Medicinskom centru u Kragujevcu, Zdravstvenom centru u Užicu, Opštoj bolnici u Zrenjaninu, kao i mnogim drugim ustanovama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Alpha bank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana