Tekst objavljen: 06.03.2020 14:35        


Panel „Nezgoda se ne može predvideti - zaštita može“ na Kopaonik Biznis Forumu

Wiener Städtische učesnik panela o osiguranju

Na ovogodišnjem Kopaonik Biznis Forumu na panelu posvećenom osiguranju pod nazivom „Nezgoda ne može biti planirana - zaštita može“ govorio je Zoran Blagojević, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja. Na panelu koji je izazvao veliko interesovanje, predsednicima izvršnih odbora osiguravajućih kuća Wiener Städtische osiguranje, Dunav osiguranje i Triglav osiguranje na bini se pridružila i novinarka Dea Đurđević, svojevrsni heroj današnjice, koja u okviru novonastalog udruženja „Budimo bezbedni“ promoviše bezbednost u saobraćaju i višestruke prednosti osiguravajućih polisa.

Dea je nakon strahovite saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređena bila podvrgnuta brojnim operacijama i sama poručila: „Žao mi je što nisam imala polisu osiguranja. Kada ležite u bolnici, sve vam treba, a osnovno osiguranje ne može sve da pokrije“.

Govoreći o značaju osiguranja, predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja je rekao da je funkcija osiguranja upravo u tome da kroz finansijsku pomoć obezbedi pojedincu ili kompaniji da se lakše izbore sa negativnim efektima nezgoda i iznenadnih negativnih događaja. Blagojević je istakao da je osnovno biti odgovoran prema sebi i svojim najmilijima, rekavši da kada razmišljamo o osiguranju, svako od nas treba da razmisli i postavi sebi pitanje: Koju životnu situaciju ne bih mogao da rešim sam? Koji su to rizici koji potencijalno mogu da ugroze imovinu i pričine štetu koju kao pojedinac ne možemo da otklonimo ili makar ne u primerenom roku, a da ne ugrozimo uobičajen kvalitet života?

Blagojević je istom prilikom govorio i o osnovnim temama o kojima oni koji rukovode poslovanjem moraju da imaju u vidu sa stanovišta kompanija: Kako polisom osiguranja preduprediti situacije kada dođe do nastanka šteta koje mogu ozbiljno ugroziti, odnosno onemogućiti dalje funkcionisanje?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Uloga osiguranja jeste nesporna kod naknade materijalnih šteta na osiguranoj imovini (objektima, opremi, zalihama), međutim osiguranje pruža i mehanizam finansijske zaštite i za gubitke profita i pokriće fiksnih troškova u ugovorenom periodu prekida rada koji je prouzrokovan materijalnom štetom ostvarenjem osiguranih opasnosti“, rekao je Blagojević i istakao: „Konačna funkcija osiguranja u ovom segmentu je da obezbedi neophodnu finansijsku podršku do ponovnog uspostavljanja kontinuiteta poslovanja“.

Govoreći o značaju i benefitima osiguranja sa stanovišta države, Blagojević je istakao da osiguranje pomaže obezbeđenju finansijske stabilnosti i razvoj ekonomije države i zaključio svoje izlaganje ukazivanjem da iz današnje perspektive, posebno ukoliko se govori o novim izazovima, moramo imati spremne odgovore na pitanja klimatskih promena, sajber i ostalih rizika novog doba u kojem živimo i poslujemo.

Na panelu je još bilo reči o obaveznim osiguranjima, o osiguranju poljoprivrede i edukaciji mladih o prednostima i značaju osiguranja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dea đurđević pr sadržaj Wiener Städtische osiguranje Kopaonik biznis forum zoran blagojević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana