Zvanični kurs Evra za dan 20.01.21. :: 117.5847 rsd
Tekst objavljen: 07.05.2019 13:40        


UNIQA osiguranje je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, sa učešćem od 5,91% u 2018. godini potvrdilo stabilnu petu poziciju na tržištu Srbije.

Uniqua osiguranje u 2018.  zabeležilo rast od 8,1%

Rezultati poslovanja obe kompanije - UNIQA životno i UNIQA neživotno osiguranje pokazali su da je ukupna premija u prethodnoj godini iznosila 5,90 milijardi dinara. To znači da je sa skokom od 8,1% u odnosu na 2017. Kompanija zabeležila veći rast od rasta tržišta osiguranja, koji je iznosio 7,3%. UNIQA je u prethodnoj godini u obe kompanije ostvarila ukupno 308 miliona dinara dobiti.

Sa premijom od 1,95 milijardi dinara i tržištnim učešćem od 8,2% Kompanija je u prethodnoj godini zauzela 5. poziciju u životnom osiguranju, dok se sa 3,95 milijardi dinara premije i 5,2% učešća našla na 6. poziciji tržišta neživotnog osiguranja.

Ukoliko se posmatraju samo dobrovoljne vrste neživotnih osiguranja UNIQA je i u 2018. godini sa 8,93% učešća zadržala 5. poziciju i na tržištu neživotnih osiguranja. UNIQA nastavlja strategiju rasta usmerenu na dobrovoljna osiguranja i poboljšanje servisa i usluge ka klijentima. Iz tog razloga, ulaganjem u nove tehnologije i proizvode zabeležen je rekordan rast onlajn prodaje za više od 60% i napredak u svim vrstama osiguranja. Najznačajniji rast ostvaren je u prodaji putnog osiguranja sa kojim je putovalo više od 300.000 građana Srbije i dupliranje prodaje domaćinstva u poslednja dva meseca prethodne godine. Oslanjajući se na inovacije i superioran servis po kojima je prepoznatljiva, UNIQA je u 2018. godini još jednom potvrdila da zasluženo nosi titulu lidera u kvalitetu usluga.

U prethodnoj godini prva i jedina na tržištu obezbedila je besplatan Viber broj korisnicima putnog osiguranja, online plaćanje rata osiguranja, kao i Video- procenu šteta. Pored putnog, omogućena je i online prodaja osiguranja domaćinstva, kao i Pomoći na putu. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prodajna mreža Kompanije je dodatno proširena i kroz nju se sada granaju 43 poslovnice, šest generalnih agencija i 15 mobilnih kancelarija širom Srbije. Rezultati poslovanja u prethodnoj godini, pokazuju da su planovi ispunjeni, kako na nivou profitabilnosti, tako i na nivou svih relevantnih racija uspešnog poslovanja.UNIQA osiguranje u 2019. nastavlja strategiju organskog rasta u profitabilnim segmentima, čime se obezbeđuje dugoročna stabilnost.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uniqa uniqa osiguranje pr sadržaj osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana