Tekst objavljen: 13.11.2019 13:55        


Sberbank Srbija, drugu godinu za redom, ponosni je partner NIN-ove nagrade, koja će u januaru 2020. godine biti dodeljena po 66. put. Tim povodom, glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk i član Izvršnog odbora Vladimir Pajović potpisali su ugovor o nastavku saradnje

Sberbank Srbija sponzor  66. NIN – ove nagrade

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine sponzor najprestižnije književne nagrade u Srbiji. Kao što NIN – ova nagrada više od šest decenija nastoji da održi kvalitet, tako se i mi u Sberbank Srbija trudimo da radimo i poslujemo u skladu s našim ciljem: da pružamo odlične usluge i da dugo trajemo. Zato i želimo da budemo povezani sa nespornim kvalitetom i dugovečnošću, sa NIN-ovom nagradom. Ponosan sam što imamo priliku da damo svoj doprinos razvitku kulture u Srbiji“, izjavio je Vladimir Pajović, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

„Bez društveno odgovornih kompanija, koje shvataju značaj kulture, NIN-ove nagrade možda više ne bi ni bilo, uprkos šest i po decenija dugoj tradiciji. Zbog toga se u ime redakcije najstarijeg nedeljnika na Balkanu i u ime svih kandidata za ovogodišnju NIN-ovu nagradu zahvaljujem što je Sberbank Srbija drugu godinu zaredom prepoznala značaj jednog od najprestižnijih kniževnih priznanja na prostoru bivše Jugoslavije. Nadam se da je ovo početak dugogodišnje saradnje i da će još neke kompanije krenuti stopama Sberbank Srbija“, istakao je glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk.

„NIN-ova nagrada je bila i ostala najznačajnije književno priznanje na ovim prostorima. Početkom svake godine, čitava kulturna javnost pomno prati proglašenje "pobednika". Pisca čiji roman bude proglašen za "najbolji", sleduju brojne kontroverze. Osporavanja, podrške, aplauzi i podozrivi pogledi. Ipak, kad sve prođe - piscu ostaje njegova književnost, kao jedino pribežište, a samoj nagradi simbolička vrednost neumoljivo raste. Iako snagu književnosti ne možemo uvek tačno izmeriti, pokušaj da jednu silu pisanja istaknemo, da na nju ukažemo - što ova nagrada nedvosmisleno čini - važan je, kako za samo pisanje, tako i za kulturni život uopšte“, izjavio je Vladimir Tabašević, kome je u januaru ove godine uručena NIN-ova nagrada za knjigu „Zabluda Svetog Sebastijana“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

NIN-ova nagradaza najbolji književni roman ustanovljena je 1954. godine. Tokom godina dodeljivana je piscima sa prostora cele bivše Jugoslavije. Prvi dobitnik ove prestižne nagrade bio je Dobrica Ćosić za roman „Koreni“. Njen trostruki laureat bio jeOskar Davičo dok su dvostruki dobitnici bili Dobrica Ćosić, Živojin Pavlović i Dragan Velikić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nin-ova nagrada vladimir pajović pr sadržaj nin književnost Milan Ćulibrk

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana