Tekst objavljen: 19.06.2020 14:30        


Tokom prethodne godine u Sberbanci broj korisnika digitalnog bankarstva porastao je za čak 50 odsto. Treba posebno istaći, da je izuzetan rast od 80 odsto zabeležen u korišćenju mobilne Sberbank aplikacije

Sberbank omogućila instant plaćanje na prodajnom mestu

Ovi podaci, jasan su pokazatelj da je Sberbank tokom godina uspešno razvila proizvode i usluge digitalnog bankarstva koji su intiuitivni, laki za korišćenje i koji su naišli na odličan odziv kod klijenata.

„Zahvaljujući inicijativi Narodne banke Srbije, nastavljamo naš digitalni razvoj i omogućavamo klijentima plaćanje mobilnom aplikacijom, direktno s tekućeg računa, brzo, lako i bez provizije na prodajnom mestu, kao i plaćanje računa skeniranjem QR koda. Na ovaj način, Sberbank klijentima pružamo vrhunsko korisničko iskustvo i mogućnost da im za kupovinu jedino bude potreban njihov mobilni telefon. Ako je neophodno, prilikom kupovine, klijenti mogu i da podnesu zahtev za 100 odsto digitalni Smart keš kredit, koji se odobrava za manje od 5 minuta, a sredstva za potrošnju raspoloživa su odmah. S tim u vezi, želim da napomenem da smo razvojem ovog proizvoda dali odličnu osnovu za transformaciju u digitalno orijentisano banku i u potpunosti izašli u susret potrebama naših klijenata. U prilog tome, govori i činjenica da je tokom 2019. Godine, čak 23 odsto od ukupnog broja keš kredita prodato baš kroz ovaj kanal.“, izjavio je Velimir Stanojević, direktor Odeljenja za digitalno bankarstvo u okviru Sberbank Srbija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Plaćanje mobilnom aplikacijom ili instant plaćanje obavlja se skeniranjem QR koda i to na dva načina. Skeniranjem ili pokazivanjem koda na samom prodajnom mestu uz pomoć aplikacije za mobilno bankarstvo. Oba načina su vrlo jednostavna i sasvim bezbedna za korišćenje. Takođe, sve transakcije su odmah vidljive u aplikaciji, tako da Sberbank aplikacija u svakom momentu ima ulogu i vašeg ličnog bankara.

Treba istaći i da je lista izdavalaca računa koje možete platiti skeniranjem QR koda sve duža, tako da je uz pomoć ove odlične funkcionalnosti i plaćanje obaveza postalo mnogo brže i jednostavnije.

Kako bi olakšali svakodnevne bankarske usluge, Sberbank ima bogatu mrežu bankomata na kojima pored osnovnih transakcija, omogućeno je i plaćanje računa, uplata novca na tekući račun, kao i podizanje deviza.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodajno mesto Sberbank Srbija Sberbanka instant plaćanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana