Tekst objavljen: 14.11.2019 10:15        


Da li biste voleli da umesto tri kartice imate samo jednu, a da zadržite iste funkcionalnosti, i da ne morate da razmišljate šta vam koja kartica dozvoljava? Koliko vremena možete da uštedite pri kupovini ako svaki put po novčaniku tražite različite kartice i pri tom ne možete da se setite njihovog pina?

Koja je idealna kreditna kartica za vas

Sve su ovo pitanja koja su proizašla iz potreba klijenata o kojima je banka vodila računa kada je transformisala pristup platnim karticama

Tip kartice


Pored debitne kartice, uz koju je moguća potrošnja sredstava koja imate na računu, u širokoj upotrebi je i kreditna kartica koja omogućava zaduživanje sa rokom otplate od 40 dana. Pored toga, jedna od najpopularnijih vrsta kreditnih kartica je revolving kartica, čija ključna odlika je takozvani „samoobnavljajući“ kredit. Način na koji funkcioniše ova vrsta odloženog plaćanja je zapravo prilično jednostavan. Kartica ima svojevrstan limit koji se postavlja u određenom procentu vaše mesečne zarade, a prednost je što sami određujete iznos kredita koji ćete kupovinom iskoristiti, ali i dinamiku otplate zaduženja. Banka je definisala minimalan procenat otplate od pet odsto, a svaka uplata kojom podmirujete troškove na revolving kartici rezultira većim iznosom raspoloživog kreditnog limita koji možete koristiti do visine limita na njoj. Ukoliko ste u mogućnosti, uplatite veći iznos od minimalnog i koristite trošite više!

Odloženo plaćanje

Kartice sa odloženim plaćanjem pružaju mogućnost kratkoročnog kreditiranja na određeni period. Idealna situacija u kojoj je možete upotrebiti je kada trenutno nemate dovoljno sredstava da biste obavili željenu kupovinu, ali vrlo brzo ćete biti u mogućnosti da pokrijete celokupan iznos kredita.

Prednost u odnosu na čekove

Način na koji funkcionišu kreditne kartice sa podelom potrošnje na rate je po principu najsličniji onom koji se koristi prilikom odloženog plaćanja čekovima, ali je pogodniji jer nema beskonačnog ispisivanja čekova uz bojazan da ne pogrešite jedno slovce ili zarez. Umesto toga, nakon pojedinačne transakcije karticom, potrošeni iznos podelite na željeni broj jednakih mesečnih rata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Idealno rešenje

Ako još uvek niste sigurni koja je kartica idealna za vas, Addiko banka je pripremila Mastercard kreditnu karticu koja nudi rešenje za sve dileme. Uz novu karticu, sami možete odabrati da li ćete je koristiti kao revolving karticu sa minimalnim iznosom otplate od 5 odsto, kao karticu na rate - za kupovinu na 3 do 12 mesečnih rata a da pritom transakcije podelite po sopstvenom izboru, ili možda kao beskamatnu karticu uz odloženo plaćanje do 40 dana.

I to nije jedina prednost koju ova kartica ima. Takođe je možete registrovati i za bezbednu kupovinu na internetu, uz najsavremenije protokole zaštite, ali i iskoristiti mogućnost dobijanja PIN koda direktno putem SMS-a. I ne morate biti klijent Addiko banke kako biste mogli da koristite sve mogućnosti koje ova kartica nudi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pr sadržaj Addiko banka kartice platne kartice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana