Tekst objavljen: 19.08.2020 15:25        


Uprkos ozbiljnim izazovima za bankarski sektor u pogledu okvirnih uslova poslovanja usled pandemije korona virusa, međunarodna agencija za dodelu kreditnog rejtinga Fič (Fitch) potvrdila je dugoročni rejting ispunjavanja finansijskih obaveza (Long Term Issuer Rating) Sberbank Europe na nivou “BBB-“, sa stabilnim izgledima.

Fič potvrdio rejting Sberbank Europe na "BBB-"

Samostalni rejting održivosti (Viability Rating) takođe je potvrđen na nivou “bb-“.

Glavni pokretači za potvrđivanje kreditnog rejtinga su racionalni kapacitet kreditnog profila Sberbank Europe, koji je sposoban da podnese rizike koji proističu iz ekonomskih implikacija pandemije korona virusa, kao i snažna podrška Sberbank Rusije.

Najnoviji rejtinzi agencije Fič za Sberbank Europe AG:

Dugoročni IDR: potvrđen na “BBB-“; Izgledi: Stabilni
Kratkoročni IDR: potvrđen na “F3”
Rejting održivosti: potvrđen na “bb-“
Rejting podrške grupe: potvrđen na “2”


Najnovija procena agencije Fič oslikava i veće izazove okruženja za bankarske sektore u kojima posluje Sberbank Europe AG.



Agencija Fič je istakla solidnu kapitalizaciju, stabilnu bazu finansiranja i dobru likvidnost Sberbank Europe, kao i smanjenje rizika koncentracije i oslanjanja na velike izvore finansiranja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Sonja Sarkozi (Sonja Sarközi), predsednica Izvršnog odbora (CEO) Sberbank Europe AG, napominje: „Potvrđivanje našeg rejtinga vidimo kao potvrdu da Sberbank Europe dokazuje svoju održivost čak i u nestabilnim tržišnim uslovima. Strateške promene sa novim proizvodima i uslugama su uspešno apsorbovane na tržištima."

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pr sadržaj kreditni rejting Sberbank Europe fič rejtinzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana