Tekst objavljen: 22.10.2019 11:10        


Kada se pokrene priča o osiguranju, šta je ono što vam prvo padne na pamet?

Da li znate da i u Srbiji možete da se osigurate od odgovornosti?

Životno osiguranje? Možda zdravstveno ili putno? Osiguranje stana ili kuće?

Mnogo je mogućnosti da čovek osigura sebe, svoje najbliže ili najvredniju imovinu, ali kod nas još uvek nije dovoljno poznato da je moguće osigurati se i od odgovornosti.

Možda se pitate kako se može osigurati od odgovornosti. Evo jednog primera:

Zamislite da vodite neki biznis u kome svakodnevno sarađujete sa ljudima. Na primer, vlasnik ste malog hotela. Zaposlite jednog momka koji treba da vodi računa o automobilima vaših gostiju. Momak je pažljiv i dobro upravlja vozilima, ali dogodio mu se trenutak nepažnje i malo je „zakačio“ zadnji deo skupocenog auta jednog od vaših gostiju. I šta sad?

Vašem gostu će verovatno kasko osiguranje pokriti troškove popravke, ali on ima pravo da traži odštetu i od vas, pošto se nezgoda dogodila na parkingu vašeg objekta.

Ili, evo primera koji će postati itekakao aktuelan u toku sledećih meseci: vlasnik jednog lokala, možemo za ovu priliku da kažemo pekare – moraće tokom zimskih meseci da čisti sneg na trotoaru ispred svoje radnje. Svaki odgovoran vlasnik će čistiti sneg ispred radnje, ali uvek može da se desi da se njegova mušterija oklizne na led, padne i povredi se – i ko će biti odgovoran? Vlasnik pekare, pošto nije dovoljno dobro očistio ispred...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Upravo ovakve situacije pokriva Wiener Städtische osiguranje od odgovornosti.

Međutim, ovo osiguranje nije namenjeno samo za ovakve slučajeve, već i za neke prilike koje se mogu desiti svakog dana. Imate saksije sa nekim lepim cvećem, na primer karanfilima, na prozoru. Uvek može da se desi da saksija iz nekog razloga padne dok neko prolazi ispod prozora. Ili, u našim gradovima mnoge zgrade imaju oronule i dotrajale fasade koje predstavljaju potencijalnu opasnost za sve nas koji prolazimo pored njih...

Naravno, uvek je najbolje da dobro očistimo sneg ispred svoje radnje, pazimo na svoje saksije ili popravljamo fasadu (ako možemo) na vreme. Ali, iskreno, propusti ili jednostavno, nesrećni slučajevi se dešavaju u životu. I zato je bolje da se osiguramo od njih na vreme. A Wiener Städtische osiguranje nam pruža upravo tu mogućnost.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje od odgovornosti pr sadržaj osiguranje Wiener Städtische osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana