Tekst objavljen: 30.11.2019 9:00        


Juče u 10 časova, više od mesec dana pre isteka kalendarske godine, Er Srbija je premašila ukupan broj putnika iz 2018. godine, prevezavši preko svog matičnog aerodroma u Beogradu 2.512.324 putnika. U taj broj nisu uključeni putnici koji su koristili usluge srpskog nacionalnog avio-prevoznika preko nove baze, Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, uspostavljene u julu ove godine.

Air Srbija premašila broj prošlogodišnjih putnika

“Za ovaj izuzetan rezultat zaslužan je ceo tim Er Srbije. Napornim radom, zalaganjem, strateškim planiranjem i blagovremenim prepoznavanjem prilika na tržištu postavljamo nove rekorde. Godinu na izmaku obeležio je naš nikada jači rast i planiramo da istim tempom nastavimo i u budućnosti“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Er Srbija je sa izuzetnim operativnim rezultatima iz letnje sezone nastavila i tokom jeseni. U oktobru je prevezeno za 13,37 odsto više putnika u odnosu na oktobar prošle godine, čime je ostvaren najbolji rezultat za taj mesec od kada kompanija posluje pod imenom Er Srbija. Trend rasta nastavljen je i u novembru kada je prevezeno za 25 odsto više putnika u odnosu na isti period 2018. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Nacionalni avio-prevoznik je ove godine uveo direktne letove ka čak deset novih destinacija iz Beograda, uključujući i liniju za Istanbul, koja će biti uspostavljena u decembru. Uz uvođenje dvanaest novih linija iz Niša u julu i avgustu, Er Srbija je u tekućoj godini ostvarila najsnažniju ekspanziju od osnivanja kompanije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pr sadržaj Air Serbia rekordan broj putnika rekord

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana