Tekst objavljen: 13.02.2014 13:34        


U 2013. godini kompanija Viner štediše osiguranje ostvarila je ukupan rast od 18,85 odsto i rast u životnom osiguranju od čak 30,68 odsto u odnosu na godinu dana ranije, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Viner Štediše: Rast u životnom osiguranju veći od 30%

U saopštenju se navodi da je životno osiguranje premašilo polovinu ukupne premije, a najviše sredstava plasirano je u državne obveznice.

U strukturi portfelja, kako piše, učešće životnog osiguranja je premašilo polovinu i zauzima 53,41 odsto. Premija neživotnih osiguranja u ukupnom portfelju učestvuje sa 46,59%.

Ostvaren profit pre oporezivanja iznosi 208 miliona dinara, dok je bilansna suma povećana za 17,32% i iznosi 17,734 milijardi dinara na kraju 2013. godine.

U strukturi plasmana, kako navode u ovoj kompaniji, 79,71% zauzimaju državne obveznice, 10,45% depoziti kod banaka, a ostatak je raspoređen na akcije, korporativne obveznice i ostale finansijske plasmane.

- Kompozitno društvo kao što je naše, koje se istovremeno bavi i životnim i neživotnim osiguranjima, smatra se uspešnim ako je učešće premije životnog osiguranja u ukupnoj premiji veće od procenta učešća neživotnog osiguranja, a mi smo to u protekloj godini dostigli - kaže Branko Krstonošić, generalni direktor Vinera.

On navodi da je kompanija ponosna što je partner države, jer je gotovo 80 odsto plasmana Viner štediše osiguranja usmereno na državne obveznice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Takođe sam ubeđen da je rast kompanije u protekloj godini bio značajno veći od rasta tržišta i da je naše tržišno učešće povećano, što će se pokazati čim budu objavljeni zvanični podaci o ukupnom tržištu - navodi on.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Wiener Stadtische

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana