Tekst objavljen: 25.08.2014 16:17        


Prema istraživanjima u Srbiji 60 odsto firmi posluje manje od 20 godina, i svega 20 odsto porodičnih firmi doživi treću generaciju.

Podrška unapređenju porodičnog biznisa u Kruševcu

O tome kako oživeti porodični biznis u Srbiji i obezbediti njegov održiv razvoj govoriće se na Vip radionici „Porodične firme - stub razvoja ekonomije Srbije“ koju u Kruševcu organizuje konsultantska kuća Chapter 4 PR u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Kruševac, Agencijom za regionalni razvoj Rasinskog okruga, a pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile.

Događaj, koji će okupiti brojne porodične firme, ustanove i različite organizacije iz Kruševca i Rasinskog okruga, održaće se u sredu, 24. septembra, sa početkom u 9.30 sati, u prostorijama Regionalne privredne komore. Cilj radionice je da odgovori na ključne izazove sa kojima se suočavaju porodične firme u našoj zemlji.

Ovo je druga Vip radionica o porodičnim firmama u Srbiji, a prethodili su joj istraživanje, forum u Beogradu i radionica u Nišu.

Fokus radionice u Kruševcu biće o ulozi države u razvoju porodičnog poslovanja u Srbiji, na koji način država može da podstakne razvoj i održivost ovih kompanija, kao i o prevazilaženju administrativnih prepreka, načinima finansiranja i drugim temama koje će pomoći firmama u regionu da kvalitetnije upravljaju porodičnim biznisom. O ovoj temi na radionici će govoriti Milena Vasić, savetnik direktora za ekonomska pitanja u Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj. Stručnjaci iz kompanije Vip će govoriti o načinu na koji savremene tehnologije mogu da olakšaju poslovanje, kao i o pronalaženju adekvatnog kadra za zapošljavanje i razvoju zaposlenih. O Proceni rizika i opasnostima koji prete biznisu govoriće predstavnik kompanije AXA osiguranje. Takođe, biće predstavljena studija slučaja uspešne porodične firme „Aroma“ iz Rasinskog okruga.

Radionice „Porodične firme-stub razvoja ekonomije Srbije“ se organizuju između ostalog i u želji da se skrene pažnja javnosti i nadležnih na republičkom i lokalnom nivou da je porodičnim firmama potrebna posebna pažnja. Na taj način se inicira da država pruži veće podsticaje vlasnicima porodičnih firmi za njihovo osnivanje, razvoj i opstanak, kao i da opštine u kojima porodične firme posluju budu otvorenije za poslovne ideje koje dolaze od strane preduzetnika.

Naredna radionica biće organizovana Čačku u prvoj nedelji oktobra, a zatim u Kragujevcu, i u Novom Sadu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vip mobil biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana