Tekst objavljen: 30.01.2014 16:09        


Sprovođenje sveobuhvatnog projekta procene socijalnih performansi banke koje je za Opportunity banku a.d. Novi Sad uradila rejting agencija iz Italije “Microfinanza Rating” pokazalo je da je Opportunity banka institucija koja uspešno upravlja svojim socijalnim performansama i sistemima za zaštitu klijenata.

Opportunity: Potvrda za socijalno-odgovorno poslovanje

Zvanična ocena A- potvrđuje Opportunity banku kao mikrofinansijsku instituciju koja ostvaruje svoju misiju stvarajući radna mesta, podstiče razvoj privatnog preduzetništva i omogućava ekonomsku i socijalnu transformaciju svojih klijenata i njihovih porodica, kao i lokalnih zajednica u kojima posluje.

Za Opportunity banku ovo je velik uspeh, jer nema mnogo mikrofinansijskih institucija u svetu sa ovako visokom ocenom, a izazov koji je pred bankom jeste da od 2014. godine započne i sistematsko merenje socijalnih performansi kroz:

- merenje broja radnih mesta koja su kreirana ili sačuvana kreditima koje je isplatila Opportunity banka
- merenje uticaja isplaćenih kredita na klijente u smislu porasta njihovog kućnog budžeta i životnog standarda
- merenje udela ekonomski ugroženih klijenata sa otežanim pristupom finansijskim uslugama
- merenje udela klijenata iz ruralnih sredina i zabačenih krajeva Srbije gde je ograničeno prisustvo drugih banaka, što Opportunity banka prevazilazi terenskim radom i obilaskom klijenata.

Stari text...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Novi text...

Ova zvanična i priznata sertifikacija sada i zvanično potvrđuje da se Opportunity banka razlikuje od ostalih banaka u Srbiji komercijalnog i profitno orijentisanog tipa, po tome što osim finansijskih, postavlja i meri i socijalne ciljeve u smislu otvaranja novih mogućnosti za nezaposlene i ekonomski ugrožene kroz podršku privatnom preduzetništvu.

Uz nastavak kreditne podrške preduzetnicima i malom biznisu, kao i segmentu malih mešovitih poljoprivrednih gazdinstava, ostvarivanje i merenje socijalnih performansi biće jedan od prioriteta Opportunity banke u 2014. godini.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Opportunity banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana