Tekst objavljen: 28.09.2013 10:00        


Najskuplji iPad na svetu od 16GB prodaje se u Argentini i to po ceni većoj od 1.000 dolara, što je skoro 200 dolara skuplje nego bilo gde drugde na svetu, dok se iPhone 5S, čija cena se kreće između 649 i 849 dolara u SAD, prodaje za 3.500 dolara na sajtu sličnom Ebayu pod nazivom Mercado Libre.

U Argentini novi iPhone košta čak 3.500 dolara

Kada je Apple prostro crveni tepih ispod svojih novih iPhone modela, to je uradio prodavajući ovaj uređaj u 11 zemalja širom sveta. Argentina nije bila jedna od tih zemalja.

A kada Apple počne do prodaje iPhone 5S i 5C u sto drugih zemalja od decembra, Argentina se opet neće naći na listi. Zašto? Razlog za to jeste preterani protekcionizam zemlje.

Argentinska vlada je 2009. godine donela povelju o zaštiti industrije u pokušaju da stvori poslove koji će privući osobe sa posebnim veštinama. Povelja je dala velike poreske olakšice svim kompanijama koje su rešile da svoje proizvode sklapaju u regiji Tierra del Fuego, dok su one koje to nisu želele morale da plate znatno veći porez.

BlackBerry i Samsung, zajedno sa Nokijom i Lenovo grupom su pristali, Apple nije.

To je rezultovalo nemogućnošću prodaje Appleovih proizvoda u zemlji.

Sada samo oni koji su pasionirani ljubitelji Apple proizvoda, a pritom su i jako imućni, mogu da kupe iPhone 5S po ceni od 3.000 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana