Tekst objavljen: 30.08.2013 10:00        


Oni koji priželjkuju da nose markiranu garderobu, a ne mogu da je priušte, spas nalaze u prodavnicama polovne robe. Zbog krize i niskih zarada, kupovina novih modela garderobe postala je nedostižna za najveći broj građana Srbije.

Šta kupujemo: Polovna roba preplavila Srbiju

Zato su građani počeli da se snabdevaju polovnom odećom, upola jeftinijom u „sekendhend“ radnjama, koja stiže iz evropskih metropola.

Sve je više sajtova na kojima se prodaju i kupuju različite vrste robe. Najtraženija na tim portalima svakako je bela tehnika i razni kućni aparati. Međutim, i prodaja polovne robe, odeće, obuće i samih elektronskih uređaja, poput mobilnih telefona, polako se sa buvljaka seli na internet. Putem pojedinih sajtova, godišnje se, tako, proda samo polovne garderobe u vrednosti od oko 200.000 dinara.
U poslednje četiri godine otvoren je veliki broj prodavnica korišćene robe koje su u razvijenim zemljama odavno „hit“. Mada ne postoje precizni podaci, prema grubim procenama, godišnje se najmanje 500 do 600 tona takve robe dopremi iz različitih evropskih država u Srbiju, najviše iz Austrije, Nemačke, Italije, Holandije i Engleske.

Prodavnice polovne robe svakodnevno se otvaraju širom zemlje i prete da ugroze tradicionalno povoljne kineske radnje. Tako se, recimo, bermude „tom tejlor“ mogu kupiti za 600 dinara, bluze „H&M“ po 400, „Zarine“ pantalone za 590, a „levis“ farmerke po 999 dinara...

Građani se sve češće okreću i salonima koji nude polovni nameštaj, korišćene krevete, komode, fotelje, ormare, stolice...

Dobro očuvan nameštaj stiže najčešće iz Evrope, iz Nemačke i Austrije, i za njega je potrebno izdvojiti upola manje novca nego za nove komade. Kao posledica povećane tražnje za jeftinijim nameštajem, otvara se sve više salona koji se bave njegovom prodajom. U salonima polovnog nameštaja može se naći sve: od kašičice do američkih plakara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana