Tekst objavljen: 17.08.2013 11:00        


Prema istraživanju najveće svetske platne kompanije Viza, "najbolji IT prijatelj“ turista je mobilni telefon, koji sa sobom obavezno nosi 80 odsto putnika, a zatim slede foto aparati i kamere, koje nosi njih 70 odsto.

Ovo su gedžeti bez kojih turisti više ne idu na put

Od ličnih računara ne razdvaja se 54 odsto ispitanika, dok različite uređaje za zabavu u kofer ubacuje 32 odsto turista.

Razlog zašto su gedžeti, a posebno pametni telefoni, koji su uvek pri ruci dve trećine ispitanika, toliko popularni i dok smo na odmoru, je što obezbeđuju osnovne informacije i omogućavaju jednostavno i brzo deljenje iskustava sa porodicom i prijateljima, zaključuju istraživači.

Ljudi na odmoru, na prvom mestu šalju mejlove- 52 odsto, zatim primaju različite instant poruke 33 odto, šalju fotografije 27 odto i surfuju po Internetu 20 odsto.

Kada je reč o informisanju o izboru destinacije i planiranju puta, 71 odsto turista željene podatke nalazi na Internetu, kroz iskustva i priče drugih putnika, zvanične prezentacije i forume.

Više od 65 odsto ispitanika Visa istraživanja putem Interneta obavlja rezervacije smeštaja, prevoza i drugih usluga, dok se tokom putovanja čak 57 odsto turista informiše na globalnoj mreži.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam turisti putnici odmor more putovanje putovanja Visa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana