Tekst objavljen: 17.08.2013 12:00        


Iako se proizvode u mnogim zemljama, u Meksiku, Hondurasu, Nikaragvi, SAD... cigare sa Kube oduvek se smatraju najboljima na svetu. A dve cigare vode se kao "najskuplje na svetu".

Najskuplje cigare na svetu: 750 dolara po komadu

Kada je španska kompanija Altadis predstavila svoje Behike cigare, bile su najskuplje na svetu. Dobile su ime po poglavici kubanskog Taino plemena Indijanaca.

Samo 4.000 ograničene serije kohiba cigara pušteno je na tržište i svaka kutija sa 40 cigara koštala je 19.000 dolara. Izračunato je da je cena jednog dima bila 400 dolara.

Svaka cigara je duga 192 mm. Napravljene su od posebnih mešavina kubanskog duvana i sve je ručno savijala Norma Fernandes, najbolja u ovom poslu, koja to radi već četiri decenije u fabrici u Havani.

Još nepristojniju cenu imaju cigare "njeno veličanstvo". Proizvodi ih brend cigara Gurka premijer, i one su ono što je Rols Rojs među automobilima.

Na tu cenu ne utiče samo najprvoklasniji duvan, posebna i retka vrsta dominikanskog duvana, već i to što je sa njim pomešan konjak Luj XIII, jedan od najboljih na tržištu. Zapravo, kada se cigare zamotaju, one prolaze kroz jedinstveni proces infuzije za koji se koristi cela boca ovog konjaka.

Listovima starog duvana ne oduzima se njegov ukus, naprotiv, samo mu se dodaje specifičan ukus ovog konjaka, čija jedna boca košta 2.400 dolara.


Sa cenom od 750 dolara po komadu ova cigara je skuplja od poslednjeg modela ajfona ili sedmodnevnog krstarenja, ali sigurni smo da bi istinske ljubitelje duvana razljutilo pitanje: vredi li sagoreti 750 dolara?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hedonizam luksuz duvan cigare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana