Tekst objavljen: 13.09.2013 15:30        


“Second hand” radnje sve su popularnije među srpskim kupcima. Dok su se do pre nekoliko godina u radnjama polovne odeće oblačili samo oni sa “plićim džepom”, danas one predstavljaju pravo mesto za šopingholičare koji za male pare hoće da kupe firmiranu odeću.

Druga ruka: Mesečno nikne 300 "sekond hand" radnji

O sve većoj popularnosti ovih radnji svedoči i nezvanični podatak da se u našoj zemlji svakog meseca otvori 300 “second hand” prodavnica.

Dejan Radovanović, vlasnik “Second hand” radnje u Zemunu, kaže da je "predrasuda da se u “second handu” oblače samo siromašni ljudi. Kod nas dolaze i lekari, advokati, sudije, i to zato što ovde mogu da nađu original odeću po niskim cenama".

Garederoba je uvozna, a nabavlja se iz Nemačke. Prema rečima Radovanovića, tamo jedna organizacija odlazi u bogate krajeve i skuplja odeću koja ljudima više nije potrebna. Zatim se ta odeća pere i dezinfikuje, a potom preprodaje.

Srbija je jedina zemlja koja polovnu odeću ne uvozi bez dokaza da je prošla dezinfekciju.

Za oblačenje u ovakvim radnjama ne treba izdvojiti puno novca. Da biste se kompletno obukli treba vam najviše 2.500 dinara. Majce staju od 150-300 dinara, farmerke su oko 500, kravate do 250 dinara, košulje su oko 400, muške pantalone 600. Među skupljim komadima odeće su muški sakoi koji koštaju od 800-1.200 dinara, i jakne koje su oko 1.200.

Najskuplje su zimske stvari, jakne, kaputi i bunde. Najskuplji komad odeće bila je bunda od nerca koja je koštala 50 evra.

Mnoge od stvari nikada nisu upotrebljavane, a neke se još uvek nalaze u celofanu. Od poznatih marki mogu se naći H&M, Zara, S Oliver, Armani, C&A, i mnogi drugi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana