Tekst objavljen: 29.10.2019 10:10        


Kamatica, sad već tradicionalno, posvećuje veliku pažnju Nedelji štednje. Tako je i ove godine

Građani više veruju bankama nego svojim "slamaricama"

U anketi koju je naš portal sproveo prethodnih dana učestvovala su 7274 posetioca i oni su dali odgovor na pitanje "Šta biste uradili sa svojom ušteđevinom"?

Pobedio je odgovor "Ušteđevinu držim u banci" za koji se odlučilo 34,9% naših čitalaca.

Zanimljivo je da ovaj odgovor na prvom mestu zamenio tradicionalnog favorita "svu ušteđevinu bih držao kod sebe", dakle u popularnoj slamarici. Taj odgovor je zauzeo drugo mesto sa 28,5% osvojenih glasova.

Da li ovo znači da građani Srbije menjaju svoj tradicionalno nepoverljivi odnos prema ostavljanju novca u banci - ostaje da se vidi. Ako je suditi samo po anketi - neke promene se dešavaju.

Nešto više od 15% ispitanika (tačnije - 15,1%) je "čekiralo" odgovor "Investirao bih, ali nemam gde".


Poslednji odgovor koji je zaradio dvocifreni procentar (10,4%) je "Investirao sam u svoj posao". Može se reći da čuveni "preduzetnički duh" u Srbiji još uvek nije u velikom naletu, pošto je tek nešto više od 10 procenata odlučilo da rizikuje i svoju ušteđevinu iskoristi za pokretanje sopstvenog biznisa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Za opciju stavljanja novca u neki investicioni fond opredelilo se 8,9 % odsto posetilaca, dok je najmanje glasova dobila opcija "Investirao sam u druge firme", tek 2 procenata.

Dakle, ako je suditi po našoj anketi, slamarice više nisu omiljeno mesto za čuvanje para širom Srbije. Banke, polako ali sigurno, dolaze na prvo mesto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Nedelja štednje kamatica anketa anketa gde čuvamo novac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana