Zvanični kurs Evra za dan 10.05.21. :: 117.5807 rsd
Tekst objavljen: 10.04.2021 16:00        


Gotovo polovina (45 posto) želi balans između rada od kuće i rada u kancelariji, odnosno odlazaka na posao između jednog i tri dana u nedelji

Svaki peti zaposleni želi da nastavi rad od kuće

Gotovo trećina ljudi koji rade od kuće na virtualnim sastancima odevena je u pidžame, a svaki deseti pritom nema njen donji deo, pokazala je anketa YouGova.

Rezultati ukazuju na to da je 42 odsto onih koji rade od kuće "umorno od Zooma", ali samo 14 odsto njih želi da se vrati na posao u punom radnom vremenu kad pandemija završi. Svaki peti ispitanik odgovorio je da ne želi da se vrati nikada.

Istraživanje je sprovedeno nešto više od godinu dana nakon prvih lokdauna.

U anketi je učestvovalo 2027 radnika na daljinu. Gotovo polovina (45 posto) želi balans između rada od kuće i rada u kancelariji, odnosno odlazaka na posao između jednog i tri dana u nedelji.

Kao najčešći razlog za to (51 posto) naveli su izbegavanje putovanja na posao. U 34 odsto slučajeva radnici preferiraju fleksibilnije radne sate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dvadeset posto želi da nastavi da radi na daljinu jer tako mogu duže da spavaju, a 15 odsto jer ne moraju da nose formalnu odeću.

Čavrljanje s kolegama je ono što im najviše nedostaje iz kancelaarijskog života (43 posto), a zasićenost Zoomom, s 31 posto, drugi je razlog za povratak na posao.

Trideset posto ispitanika priznalo je da virtualnim sastancima prisustvuje u pidžami, 25 posto ih se usput bavilo internet kupovinom, a 15 posto ih je za vreme sastanka igralo igrice.

- Istraživanje pokazuje da rad nikad više neće biti isti kao prije pandemije. Zaposlenici traže fleksibilnije i hibridnije radno okruženje koje zadovoljava novu ravnotežu rada i života stvorenu dugim radom od kuće - rekli su iz YouGova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pandemija rad od kuće rad na daljinu zoom aplikacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana